Craiova: Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bacalaureat în Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai slabă promovabilitate la examenul maturităţii a înregistrat-o Grupul Şcolar Industrial „C.N. Plopşor“ Pleniţa, cu 4,44%. La polul opus, în Dolj se află Colegiul Naţional Carol I din Craiova, cu 98,97%.

Doar doi absolvenţi ai Grupului Şcolar Industrial „C.N. Plopşor“ Pleniţa, din cei 46 care s-au prezentat, au luat bacalaureatul, unul cu media 8,73, iar celălalt cu 6,10.  Potrivit directorului acestei unităţi de învăţământ, procentul dezastruos de promovabilitate „este un accident“.

„În toţi anii trecuţi rezultatele au fost mult mai bune. Ne situam în general la mijlocul clasamentului. Am avut o generaţie de elevi care nu şi-au dat silinţa prea mult. Le-am propus să vină la consultaţii în afara orelor de curs, dar s-au prezentat câţiva. Am semnalat acest lucru şi părinţilor, în şedinţele de la şcoală, dar situaţia a rămas neschimbat. Mă aşteptam la rezultate mai slabe decât anul trecut, dar nu aşa. Vreau să cred că ce s-a întâmplat este un accident“, a declarat Ileana Iacob, directorul Grupului Şcolar Industrial „C.N. Plopşor“ Pleniţa.

Colegiul Naţional Carol I, cea mai mare promovabilitate din Dolj

Dan Mic, directorul Colegiului Naţional Carol I

image

La capitolul „accident“ include şi directorul Colegiului Naţional Carol I numărul de trei picaţi la bacalaureatul din acest an.

„Este o premieră pentru colegiu. Vorbim de copii de nivel mediu, cu rezultate bune, care cred că nu au făcut prea bine faţă presiunii psihologice provocată de intensa mediatizare cu privire la supravegherea video şi a altor modificări aduse examenului“, a precizat Dan Mic, directorul Colegiului Naţional Carol I. Potrivit managerului, această şcoală nu a avut niciun picat în ultimii zece ani.

Acum, promovabilitatea este de 98,97 %, iar anul trecut a fost de sută la sută.

„Nu cred că am făcut ceva în mod special pentru bacalaureat, poate doar am încercat să îi pregătim psihic pe elevi pentru ce îi aştepta. Ne-am adaptat noilor cerinţe şi nu este deloc greu să faci acest lucru cu elevi buni la carte. Primim poate cei mai buni copii din oraş la liceu. Îmi pare bine că s-a întâmplat să existe şi respinşi, penmtru că altfel apărea o suficienţă  a elevilor. Un pic de tensiune nu strică“, a mai precizat Mic.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite