Desenele unui copil fericit, expuse la Cărtureşti. La 10 ani, Iarina pictează „la nivelul Liceului de Artă“, spun profesorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarina Miron-Chivu, o fetiţă talentată din Constanţa, şi-a serbat în mod aparte împlinirea vârstei de 10 ani. În ziua de 19 noiembrie, profesorul său de desen Victor Rădulescu, criticul de artă Alice Dinculescu, colegii, dascălii şi prietenii Iarinei s-au strâns să o felicite pentru prima sa expoziţie de pictură. Lucrările Iarinei sunt expuse la galeria de la Librăria Cărtureşti din City Park Mall.

Peisaje şi personaje de poveste înveselesc pereţii spaţiului de relaxare unde se bea ceai, se citeşte şi se împărtăşesc idei.

„Mi-a plăcut de mică să desenez. Îmi plac culorile, îmi plac formele şi chipurile. De când studiez cu profesor, am făcut progrese. Am învăţat tehnică - de exemplu, cum să pictez folosind culorile de apă“, explică Iarina, elevă în casa a IV-a la Şcoala nr. 28 Dan Barbilian din Constanţa.

Profesorul Victor Rădulescu este încântat de micuţa sa elevă. Spune c-a mai întâlnit copii talentaţi, dar nu cu atâta seriozitate şi pasiune în ceea ce fac. „Iarina nu este doar foarte talentată, ci şi pasionată, serioasă, muncitoare. Să găseşti asemenea calităţi la un copil de 9-10 ani este lucru mare“, arată dascălul.

Retras la pensie de la directoratul Colegiului Naţional de Arte Regina Maria, unde a predat fizica, profesorul Rădulescu şi-a dedicat timpul studiului la Facultatea de Arte Plastice de la Universitatea Ovidius. Fiu al pictorului Nicolae Rădulescu, Victor Rădulescu este acum, la rândul său, artist plastic cu studii de specialitate. Actualmente, expoziţia sa personală poate fi văzută la Fondul Plastic de lângă sediul Tarom.

Iarina şi profesorul Victor Rădulescu Foto Nicoleta Chivăran

image

„Eu sunt un profesor al culorilor exacte. Încerc să învăţ copiii tehnicile picturii folosind noţiunile din fizică. Le spun ce este lumina, îi învăţ rogvaiv-ul şi din ce se compun culorile. Pe Iarina o văd oricum un artist vizual. Mânuieşte penelul şi foloseşte culorile la nivelul Liceului de Artă. Îi spun mereu că un artist este un creator, cu viziune proprie, originală. Cel mai probabil se va îndrepta spre Arhitectură, deoarece este premiantă la matematică, iar cu talentul pe care-l dovedeşte la desen, are toate şansele să devină un arhitect de succes“, afirmă profesorul Rădulescu.

Pe frăţiorul ei de 4 ani, Rareş, Iarina vrea să îl înveţe să picteze la fel de bine. Ea vrea să ajungă om mare care să realizeze designul unor case, haine sau maşini, dar recunoaşte că ar vrea să rămână întotdeauna copil. Iar visul Iarinei are legătură tot cu copilăria. „Sunt un copil fericit. Mi-aş dori ca şi alţi copii să fie aşa fericiţi ca mine. Acesta e dorinţa mea cea mai mare“.

Lucrările Iarinei Foto Sînziana Ionescu

image

Iarina alături de profesorul Victor Rădulescu şi criticul de artă Alice Dinculescu Foto Nicoleta Chivăran

image

Vă mai recomandăm

Un inginer din Constanţa şi-a luat masteratul în pictură la 74 de ani

FOTO Masterand eminent la Arte, la vârsta de 72 ani

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite