Branul - tradiţie şi cultură gastronomică la Constanţa
0Ieri s-a redeschis Piaţa Ţărănească pe platoul din faţa Casei de Cultură Constanţa. Producători din zona Branului îi aşteaptă pe constănţeni cu produse tradiţionale româneşti, pregătite pe vatra satului după reţete tradiţionale.
Urmând traseul străvechi al transhumanţei, ciobanii din Bran, Moeciu, Braşov şi Sibiu coboară de la munte cu telemea proaspătă şi veche, urdă, caş afumat, brânză de burduf şi în coajă de brad, pastramă, cârnaţi şi caltaboş. Pentru ca pastrama să fie mai gustoasă, la Piaţa Ţărănească se găseşte must proaspăt, vin, dar şi palincă de la Sălaj.
Nu lipsesc siropurile din muguri de brad si alte fructe de pădure, dulceţuri de afine şi căpşuni. Meşterii populari au pregătite produse din ceramică tradiţională, obiecte din lemn pentru gospodine, căciuli din blană, mănuşi şi ciorapi croşetaţi pentru iarna care vine, artizanat de la Corund şi Lupeni.
Manifestarea este deschisă până mâine seară.