Braconierii fac ravagii în plină prohibiţie în Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungimea plaselor interzise confiscate în doar trei zile de jandarmii tulceni ar acoperi aproape jumătate din distanţa dintre Tulcea şi Constanţa.

Operaţiunea specială a Brigăzii de Intervenţie Bucureşti, Gruparea Mobilă Constanţa şi Jandarmeria Tulcea a vizat combaterea braconajului în zona deltaică pe raza lacurilor Goloviţa, Zmeica şi Caraburum precum şi în Marea Neagră până la izobata de 20.

În urma acţiunii desfăşurate au fost găsite şase persoane de sex masculin ce pescuiau cu scule interzise de lege şi fără autorizaţii de pescuit pe lacurile mai sus menţionate.

„Au fost confiscate 42 de kilometri de plase monofilament şi o cantitate de 300 kilograme de peşte din categoria crap, caras şi plătică. Peştele rezultat ca urmare a activităţii de braconaj a fost ridicat în vederea confiscării şi predat la societatea de resort", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Tulcea, căpitanul Liviu Stoica.

Braconierilor le-au au fost întocmite acte premergătoare pentru continuarea cercetărilor pentru faptele comise, „pescuitul în apele continentale şi în apele maritime interioare, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie".

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite