Cluj: 149 de cerşetori descoperiţi după o lună de campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: 149 de cerşetori descoperiţi după o lună de campanie
Cluj: 149 de cerşetori descoperiţi după o lună de campanie

Clujenii pot sesiza cazurile de cerşetorie, 24 de ore din 24, la numerele de telefon 0264-984 sau 0264-598784. Într-o lună de campanie, peste 30 de clujeni au anunţat autorităţilor zonele unde se cerşeşte în Cluj.

Primăria Cluj-Napoca a făcut un bilanţ după o lună de la demararea campaniei „Nu încuraja cerşetoria”. Pe lângă acţiunile de depistare a cerşetorilor, poliţiştii comunitari au lipit buline autocolante cu mesaje precum „Ştii că un cerşetor câştigă de două ori salariul tău” sau „Nu-i ajuţi dându-le bani. Sesizează cazurile de cerşetorie,  la 984 sau 598784!”.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului mass-media al Primăriei Cluj-Napoca, în perioada 5 iulie – 5 august, au fost identificate 149 de persoane care apelau la mila publică. Numărul mediu zilnic al acestor cazuri este de 6-7 persoane.

Ajutaţi de cetăţeni

Potrivit Primăriei, peste 30 de persoane au sesizat Poliţiei Comunitare locuri unde se cerşeşte în Cluj. „Sesizările cetăţenilor au dus la identificarea a 26 de amplasamente şi la depistarea a 54 de persoane care apelau la mila publică. Printre zonele indicate de cetăţeni s-au numărat Calea Moţilor, Piaţa Mihai Viteazu, Regionala CFR, Ion Meşter, Calea Floreşti, Piaţa Gării, str. Horea”, se arată în comunicat.

Campania de descurajare a cerşetoriei va continua în zona lăcaşelor de cult, clujenii urmând să fie convinşi şi de către preoţi să nu mai dea bani cerşetorilor.

„Din păcate, se pare că cerşetoria este o activitate extrem de profitabilă la Cluj-Napoca. De aceea, prin campania pe care am demarat-o îi îndemnăm pe clujeni să nu mai dea bani cerşetorilor, pentru că nu îi ajută în acest fel” a declarat primarul Sorin Apostu, prin intermediul comunicatului de presă.   

Cerşetorii nu sunt clujeni

Anual în Cluj-Napoca sunt depistate circa 1.800 de cazuri de cerşetorie, numărul persoanelor care practică acest obicei fiind de circa 800, dintre care numai 35-40 au domiciliul în Cluj-Napoca.

Cerşetorii ridicaţi de poliţiştii comunitari sunt duşi la adăpostul de pe str. Oaşului, unde sunt triaţi. Cei care nu au domiciliul în Cluj-Napoca sunt duşi la gară şi trimişi către localităţile de domiciliu. Mulţi de reîntorc însă în scurt timp, anunţă reprezentaţii Primăriei.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite