Primăria nu renunţă la ridicarea maşinilor
0Decizia instanţei prin care s-a stabilit că ridicarea autoturismelor este ilegală nu i-a convins pe consilierii locali, astfel că au adoptat o nouă Hotărâre de Consiliu Local prin care procedura a intrat, din nou, în legalitate.
Şoferii care parcehează pe trotuar sau pe spaţii verzi riscă, pe lângă amenda cuprinsă între 200 şi 400 de lei, fie blocare a roţilor, fie ridicarea autovehiculelor. Proiectul a fost aprobat cu majoritate de voturi, deşi consilierul local PNL, Steluţa Cătăniciu, a atras atenţia că încă nu s-a trimis nici motivarea instanţei privind anularea hotărârii anterioare. „Ne-a fost anulată prin hotărâre judecătorească o Hotărâre de Consiliu Local și acum venim să stabilim aceleași măsuri. Nu-nțeleg de ce atâta grabă pentru niște sancțiuni, să aşteptăm măcar motivarea instanţei", a spus Steluța Cătăniciu.
Amenda, peste 100 de euro
Pentru fiecare maşină ridicată, şoferii trebuie să plătească 415 lei taxă de ridicare şi o taxă „hotelieră" de 415 lei pe zi. În Cluj-Napoca se ridică, în medie, opt maşini pe zi şi se ridică cu precădere autoturisme parcare pe trecerile de pietoni, în faţa porţilor şi în staţiile destinate mijloacelor de transport în comun şi taxiurilor. Chiar şi aşa, Curtea de Apel Cluj a decis, în 18 noiembrie, în dosarul 61/117/2011, să anuleze articolul 4 şi primele cinci anexe din hotărârea de consiliu Local 149/2009 privind sancţionarea şoferilor care parchează ilegal în Cluj-Napoca.