UPDATE Un hacker susţine că a spart serverul celui mai mare mall din Cluj (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presupusul hacker povesteşte pe canalul său de pe internet faptele sale
Presupusul hacker povesteşte pe canalul său de pe internet faptele sale

Un utilizator de internet a postat online imagini surprinse de camerele de luat vederi ale Iulius Mall şi susţine că centrul comercial are cea mai vulnerabilă reţea wireless din oraş.

El descrie cum poate vedea ultimele pagini printate de aparatele din birourile centrului comercial, facturile emise de conducerea administrativă sau poate accesa tot ce ţine de camerele de supraveghere „doar cu ajutorul unui laptop”.

Vezi şi
O femeie a fost bătută într-un mall din Cluj

VIDEO „Hackerul” de mall a mai sustras o înregistrare video: două fete la agăţat în parcare

Una dintre cele mai vulnerabile reţele wireless din Cluj e cea a Iulius Mall. Doar te conectezi la reţeaua lor din interiorul mall-ului şi poţi face următoarele: cu ajutorul <<Accounting offices>> poţi vedea ultimele 100 de pagini printate odată ce accesezi memoria internă a imprimantelor. Poţi vedea facturi, plăţi, chitanţe sau poţi accesa tot ce ţine de securitate, de la sistemul anti-incendiu şi până la camerele de supraveghere”, susţine acesta pe canalul său de pe internet, unde a postat mai multe filmuleţe sustrase de pe serverele grupului Iulius.

Într-unul dintre filmuleţele sustrase de presupusul hacker se vede cum un bărbat loveşte p femeie

În cazul în care acesta a făcut într-adevăr ceea ce susţine, el poate fi acuzat de infracţiuni contra confidenţialităţii şi integrităţii datelor şi sistemelor informatice şi riscă, astfel, mai mulţi ani de închisoare, potrivit Ginei Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

Gabriela Doboş, PR managerul Iulius Grup, ne-a declarat că nu ştie nimic despre această situaţie şi urmează să o analizeze împreună cu conducerea. Momentan, aceştia nu au depus nicio plângere la poliţie, deoarece nu au reuşit să vadă înregistrările.

UPDATE: "În urma verificărilor, am constatat că acele imagini au fost sustrase din baza noastră de înregistrări de către un fost angajat, care a fost dat afară pentru grave motive de indisciplină. În acest sens, Iulius Mall Cluj va depune, luni, o plângere la Inspectoratul de Poliţie. Precizăm că reţeaua wireless şi sistemul IT de la Iulius Mall Cluj sunt foarte bine securizate şi nu pot fi accesate din exterior", se precizează într-un comunicat de presă al Iulius Grup.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite