Cele mai apreciate filme de la TIFF vor putea fi vizionate la Casa TIFF, gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TIFF se mută la Casa TIFF
TIFF se mută la Casa TIFF

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania s-a încheiat, dar... continuă! La cererea spectatorilor, cele mai apreciate proiecții pot fi vizionate în perioada 15 - 21 iunie la Casa TIFF, punctul central al festivalului pe toată perioada anului.

"Love It, or Leave It" - "Italia, îţi place ori pleci" este primul film care va fi oferit publicului vineri, 15 iunie, de la ora 21.30. Producţia Italia-Germania din 2011 este povestea a doi tineri afectaţi de şomaj care iau decizia de a părăsi Italia. Înainte de a face acest pas, cei doi pronesc într-o călătorie de 6 luni prin întreaga ţară, timp în care strâng atât poveştile celor care au decis să plece, cât şi a celor care au optat să rămână. Filmul a rulat în cadrul TIFF 2012 la secţiunea "Ce se întâmplă documentarule?".

Sâmbata, 16 iunie, ora 19.00, Casa TIFF găzduieşte vizionarea filmului „The Other Chelsea: A Story from Donetsk (Cealalta Chelsea - O poveste din Donetsk), povestea mai puţin publică a unui oraş pe care cei din afara Ucrainei îl cunosc în special prin prisma echipei de fotbal. O poveste despre inegalităţi sociale din principala zonă minieră a Ucrainei, unde succesul în sport nu face decât să sublinieze diferenţele între bogaţi şi săraci.
O poveste cu adevărat savuroasă va rula duminică, 17 iunie, ora 19.00. „Meet the Fokkens" - "Gemenele Fokken" - producţie olandeză în care le regăsim pe Louise şi Martine Fokkens, două gemene identice aflate la final de "carieră", după 40 de ani în care au lucrat ca prostituate, şi-au înfiinţat propriul bordel şi primul sindicat neoficial pentru prostituate.

Săptămâna începe la Casa TIFF în lumea modei. Luni, 18 iunie, ora 19.00, producţia britanică „A Man's Story" - "Povestea unui stilist"- încearcă să ne introducă în viaţa lui Ozwald Boateng, un designer pentru care întreaga carieră a însemnat şi lupta împotriva stereotipurilor din industria modei.
„The Minister" -" Ministrul" - un film politic cu adevărat "altfel" poate fi văzut la Casa TIFF marţi, 19 iunie, ora 19.00. Filmul a rulat în cadrul festivalului în secţiunea Supernova. Miercuri, 20 iunie, de la ora 21.45 va rula filmul „Desechos" - "Falitii" - o producţie spaniolă din 2010.

Prima săptămână de proiecţii speciale la Casa TIFF se încheie joi, 21 iunie, ora 19.00, cu „Either way" - "La rascruce" - o producţie Islanda 2011. Filmul a fost prezent în competiţia TIFF 2012. „Faptul că din acest an avem acest spaţiu special, Casa TIFF, ne ajută să rezolvăm una dintre problemele pe care toţi spectatorii festivalului le-au ridicat în fiecare an, şi anume imposibilitatea de a vedea în doar 10 zile toate filmele pe care ar fi dorit să le vizioneze", spune Cristian Hordilă, manager TIFF.

Evenimentele vor continua pe tot parcursul acestei veri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite