Şopârla pe care o prinde radarul, expusă la Cluj
0Cele mai periculoase cobre din lume, şerpi de talie mică, veninoşi şi neveninoşi, dar şi cele mai rapide şopârle sunt expuse la Muzeul de Speologie „Emil Racoviţă" din Cluj-Napoca. Printre reptile tronează cel mai mare şarpe din România, un piton de 60 de kilograme.
Cel mai mare şarpe din ţară, un piton birmanez ce are o lungime de cinci metri şi 60 de kilograme, în vârstă de 12 ani, este printre reptilele expuse la Muzeul de Speologie „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca. Vizitatorii mai pot vedea aici pui de şarpe Boa, cobre africane, vipera cu cei mai lungi colţi din lume (5,5 centimetrii) sau o viperă palestiniană ce atinge 2,5 metri şi este considerată cea mai lungă din specia sa.
Adrian Vasile Voicu, administratorul expoziţiei, spune că au început deja demersurile pentru înscrierea acestei vipere în Cartea Recordurilor.
Şarpele albino de California este un alt exponat deosebit, mai ales că acesta este unul neveninos, care în mediul
său natural se hrăneşte cu şerpi veninoşi. De asemenea, este singura specie din
lume cu ochii roşii. În expoziţie se mai poate vedea şopârla de ruine - cea mai rapidă din lume, care poate atinge viteza de 70 de kilometri pe oră.
Expoziţia de reptile este deschisă publicului până pe 15
mai, iar biletul de intrare costă între 3 şi 5 lei. Astfel, pentru grupuri de de minim 10 copii, biletul este de 3 lei, iar pentru adulţi, de 5 lei.