45.000 de lei, buget de criză pentru Ziua Marinei de pe malul Borcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parade ale ambarcaţiunilor cu motor sau cu rame, concursuri de pescuit, desene pe asfalt şi o nuntă marinărească sunt doar câteva din atracţiile zilei de 15 august. Ziua Marinei, o sărbătoare cu tradiţie pe malul Borcei, va fi şi în acest an punctul zero al distracţiei.


Autorităţile locale pun la bătaie 45.000 de lei pentru manifestările ce vor avea loc de Sfânta Maria pe faleza oraşului, cu 5.000 de lei mai puţin decât în 2013. "Acest lucru nu va afecta însă spectacolul cu care ne-am obişnuit în ultimii ani. Nu puteam renunţa la această manifestare, chiar dacă bugetul a mai scăzut puţin", spun organizatorii. Călăraşenii sunt aşteptaţi la distracţie cu grătare pe care sfârâie mititei şi cu berea ce curge în valuri, la fel ca şi în anii trecuţi.

Iată programul manifestărilor de pe 15 august:

08.30 - 10.30 Oficierea Sfintei Liturghii la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena (Biserica din Volna) de către P.S. Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi
11.00 Slujba de pomenire a eroilor marinari oficiată de P.S. Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor; depunerea coroanelor de flori la crucea marinarului din Parcul Central;

11.30 - În Parcul Central şi pe Braţul Borcea vor avea loc numeroase activităţi distractive şi de relaxare: defilarea navelor, nunta marinărească, concursuri de bărci cu motor, concursuri de bărci cu rame, concurs de înot, parada ambarcaţiunilor de caiac-canoe.

Vă recomandăm şi:

FOTO Ziua Marinei la 35 de grade Celsius, o petrecere care i-a scos din casă pe călărăşeni

FOTO Programul de Ziua Marinei. Manifestările încep vineri, 9 august, iar festivitatea este joi, 15 august

FOTO Faleza Cazinoului, o capcană pentru participanţii la Ziua Marinei. Zona arată ca după război

S-a aprobat bugetul pentru Ziua Marinei. Sărbătoarea de la malul Borcei costă 50.000 de lei

GALERII FOTO Mii de tulceni au participat la Ziua Marinei

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite