Cu ce ne sperie Capitala în noaptea de Halloween

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PETRECERE Agenţiile de turism au pachete speciale, cluburile îşi pregătesc petreceri tematice, iar costumierii croiesc pelerina lui Dracula

Sărbătoarea ce anunţă sosirea iernii încă de pe vremea celţilor a mobilizat bucureştenii pentru finalul lunii octombrie. Aceştia au început să-şi facă rezervări pentru pachetele turistice în zona Castelului Bran, cunoscut drept „casa lui Dracula“, să se intereseze de ofertele din cluburi şi să-şi comande costume speciale.

Majoritatea agenţiilor de turism din Capitală au pregătit pachete speciale, iar solicitările n-au întârziat să apară. „Avem oferte de 78 de euro, cazare două nopţi în Braşov, aproape de zona renumită pentru personajul Dracula. Clientul beneficiază de cazare la o cameră dublă, mic dejun şi de cină. La 30 octombrie va avea parte de cină tradiţională pentru acest eveniment. Bucatele sunt preparate special pentru Halloween: plăcinta de dovleac, mere glazurate, mâncăruri picante. Avem şi ofertă de 100 de euro pentru apartament. Solicitări apar din ce în ce mai multe în această perioadă, cu două săptămâni înainte de eveniment“, a declarat Gabriel Chiriac, managerul unei agenţii turism.

Excursie la Miami plus bani de buzunar

Nici cluburile din Bucureşti nu s-au lăsat mai prejos. Acestea pregătesc petreceri tematice, dar şi concursuri. „Vom avea un concurs de costume în acea seară. Premiul este o excursie la Miami pentru două cupluri în care intră masă, transport, cazare şi 2.000 de dolari bani de buzunar. Dar vor fi premiate cele mai frumoase costume“, a declarat Adola Lucescu, reprezentantul Clubului Bamboo, unde are loc concursul.

O altă petrecere anunţată va avea loc la 20 octombrie, în subsolul Palatului Bragadiru. Organizatorii petrecerii „Halloween or not… we party“ îl au ca invitat pe Chez Damier, legenda vie a house-ului din Chicago.

Trend: hainele aristrocraţilor

În Capitală s-a lansat anul acesta şi un trend în ceea ce priveşte costumaţiile speciale de Halloween. Se poartă hainele aristocraţilor. Jobenul şi pelerina lui Dracula, dar şi jaboul, gulerul purtat de aristocraţi, costume personajelor istorice, dar şi rochiile scurte, cu corset. Hainele pot fi închiriate în schimbul unor sume între 50 şi 150 de lei de la teatrele din Bucureşti, dar şi de la firme de specialitate.

„Am deja câteva zeci de solicitări pentru ediţia din acest an pentru Halloween. În acest an se poartă din nou pelerine lui Dracula, jobenul, costumele de fantomă, dar şi urechile de pisică. Ca noutate sunt însă hainele aristocraţilor. Acel jabou, gulerul din volane pompos, şi rochiţele scurte închise în corset“, a declarat Florica Voicu, croitor de specialitate.

În acest an, Teatrul Naţional Bucureşti nu mai închiriază haine pentru petrecerile de Halloween întrucât, odată cu lucrările de renovare, a fost blocat accesul la magazia cu garderoba ce putea fi închiriată.

Petreceri cu măşti, dovleci şi costume

•    La Slobozia, petreceri speciale de Halloween sunt organizate în Hambar Pub şi Alcatraz Pub. Organizatorii vor premia cele mai înfricoşătoare costumaţii, iar petrecerile vor fi animate de animatoare senzuale.

•    În Călăraşi, noaptea spiritelor va fi sărăbătorită în şcoli, după modelul împrumutat din America. La şcoala din comuna Independenţa, copiii îşi pregătesc dovlecii şi costumele pentru expoziţia care va avea loc pe 28 octombrie. Nici şcolarii din comuna Roseţi nu vor rata momentul. Ei vor întâmpina evenimentul cu desene, bostani decoraţi şi costume trăsnite.

•    În cluburile din Piteşti, tradiţia petrecerilor tematice de Haloween continuă. Illusion Club, On Time şi Moondo îşi aşteaptă clienţii, în ultimul weekend din octombrie, cu chelneriţe şi animatoare îmbrăcate în costume de groază, dar şi cu un decor din care nu vor lipsi dovlecii şi măştile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite