Zece milioane de euro cheltuie Aeroportul Otopeni pentru deszăpezire! Vezi ce utilaje are în dotare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul “Henri Coandă” a fost dotat cu utilaje de ultimă generaţie care vor asigura deszăpezirea. Maşinile cu pluguri, periile suflante şi echipamentele de împrăştiere se numără printre utilajele achiziţionate pentru cel mai mare aeroport din România.



Aeroportul “Henri Coandă” a făcut o investiţie de zece milioane de euro pentru cele mai moderne utilaje de curăţare a zăpezii “Eu le consider cele mai spectaculoase maşini. Sunt şi noi. Deocamdată nu au primit botezul zăpezii. Două maşini compacte, cu plug, perie suflantă şi echipament de împrăştiere, cu capacitate foarte mare de curăţare. Au pluguri de 6,40 metri lungime. Ceea ce înseamnă o faţă activă de circa 5, 3 – 5,4 metri”, a declarat  Şerban Ilie, şeful de la Operaţiuni Speciale de pe Aeroportul Henri Coandă.

Dar cea mai importantă armă împotriva zăpezii se pare că este o freză de gheaţă, în valoare de 875.000 de euro despre care Şerban Ilie spune că este folosită sută la sută pentru deszăpezirea pistelor de aterizare – decolare şi a căilor de rurale. Datorită vitezei foarte mari de deplasare poate să lucreze cu viteze de până la 60 de km pe oră, aruncând continuu până la 8.000 de tone de zăpadă pe oră.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite