Magazinele cu etnobotanice sunt interzise lângă clădirile publice din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinele care comercializează plante etnobotanice sunt interzise  pe o rază de 1,5 kilometri de orice fel de clădiri publice din Bucureşti.

Decizia a fost luată de consiliul general al Primăriei Municipiului Bucureşti şi prevede ca plantele botanice să nu mai poată fi vândute lângă şcoli, cămine, biblioteci, tabere şcolare, biserici, spitale şi gări.

Acest proiect a fost elaborat după ce Inspectoratul Şcolar al Capitalei a sesizat Poliţia, Prefectura şi Jandarmeria că în apropierea a 39 de şcoli sunt magazine care vând substanţe etnobotanice sau alte produse cu efect nociv asupra elevilor. Magazinele de vise aflate în apropierea şcolilor au fost deja interzise în sectoarele 1, 2 şi 6, în urma unor decizii ale consilierilor locali.

Citeşte şi:

Poliţiştii au returnat 40 de kilograme de plante etnobotanice magazinelor de vise

Surprize, surprize la acţiunea poliţiştilor timişoreni de închidere a magazinelor de vise

Botoşani: Primăria a interzis etnobotanicile în municipiu

În luna februarie a acestui an, Guvernul a emis o Ordonanţă de urgenţă prin care a fost interzisă comercializarea unui număr de 36 de substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor.

Piaţa de etnobotanice s-a repliat însă rapid după  ultima lege care a interzis mai comercializarea mai multor substanţe, iar consumatorii îşi procură drogurile direct de pe net. „Degeaba închid magazinele că or să fie site-urile pentru comenzi şi tot se vor vinde. Se vor înmulţi site-urile şi dacă interzice o anumită substanţă dintr-un anumit produs apare alt produs similar dar fără acea substanţă sau cu altă compoziţie chimică,  astfel încât să poată fii legal", a explicat pentru Adevărul de Seară  un  fost distribuitor de etnobotanice pentru un site de profil.

RISC: Interzicerea etnobotanicelor din oraş trimite consumatorii pe internet

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite