Capitala intră în circuitul automobilistic internaţional
0După un an şi jumătate de negocieri şi procese, Bucureştiul a intrat în circuitul automobilistic mondial. Reprezentanţii Bucharest Ring şi GP Masters au semnat, ieri, în prezenţa primarului
După un an şi jumătate de negocieri şi procese, Bucureştiul a intrat în circuitul automobilistic mondial. Reprezentanţii Bucharest Ring şi GP Masters au semnat, ieri, în prezenţa primarului Adriean Videanu un acord de organizare în următorii trei ani a competiţiei de monoposturi la care participă foşti piloţi de Formula 1.
Prima cursă de acest gen a fost programată şi înscrisă în calendarul FIA pentru perioada 18-20 mai 2007. Competiţia se va numi Grand Prix Masters şi vor participa piloţi care au depăşit vârsta de 45 de ani. Printre concurenţii care vor participa la prima cursă, din mai, anul viitor, se regăsesc Nigel Mensel, campion mondial în 1992, Ricardo Patrese, pilotul care a înregistrat cele mai multe competiţii automobilistice şi Emerson Fitipaldi, campion mondial în 1972 şi 1974.
Pregătiri
Circuitul va fi amenajat în jurul Palatului Parlamentului. Timp de trei zile se vor desfăşura curse FIA GT, GT 3, Formula 3 şi Cupa Dacia Logan. Pista care va fi amenajată în jurul Palatului Parlamentului va avea o lungime de 3,2 kilometri. Pot participa 90 de mii de spectatori, iar preţurile biletelor vor fi de la 20 la 75 de euro. Ca la orice competiţie automobilistică, organizatorii vor pune la dispoziţie şi bilete VIP, la preţul de 800 de euro. "Contractul cu GP Masters a fost semnat pe trei ani. Faţă de cursele obişnuite, unde mergi tu la un circuit, aici vine circuitul la tine. Parteneriatul e pe termen lung, iar cursa devine o sărbătoare", a declarat reprezentantul GP Masters, Hartmut Beyer. Din acest circuit automobilistic, Primăria va avea numai de câştigat. "Primăria va închiria terenul şi va practica tarifele specifice pentru astfel de evenimente. Este o ocazie ca Bucureştiul să intre în astfel de competiţii", a afirmat primarul general Adriean Videanu. Pentru desfăşurarea competiţiei automobilistice în jurul Palatului Parlamentului, organizatorii vor amenaja circuitul, aşa încât să fie respectate toate normele de securitate a spectatorilor, dar şi a concurenţilor. Pe anumite porţiuni, în zonele de frânare, va fi turnat un asfalt special. Viteza maximă pe care o pot atinge monoposturile este de 300 de kilometri pe oră. Pentru ca organizatorii să poată amenaja pista, municipalitatea va opri circulaţia în zonă, cu două zile înaintea desfăşurării competiţiei.