Ruinele Bucureştiului, lucrări de expoziţie
0Peste 100 de persoane au participat aseară la vernisarea expoziţiei-manifest „www.distrugeri.ro“, care a avut loc în Sala Foaier de la Muzeul Ţăranului Român.
Organizatorul expoziţiei, Doina Vella, membru al asociaţiei Pro_Do_Mo, a declarat că scopul evenimentului este acela de a-i mobiliza pe cei care nu sunt indiferenţi faţă de soarta patrimoniului construit şi a celui natural, supus unor agresiuni distructive.
"Aceşti oameni trebuie să se implice şi să posteze pe site-ul www.distrugeri.ro cât mai multe fotografii şi informaţii despre clădiri sau locuri din natură, pe care le descoperă în Bucureşti, sau oriunde, în ţară, expuse riscului de a fi distruse", a precizat Doina Vella.
Memorial cu valoare de document
În expoziţie sunt prezentate o parte dintre fotografiile existente pe site-ul www.distrugeri.ro. De asemenea, un grup de mai multe lucrări în formă de trunchiuri de copaci cu crengile tăiate, realizate de artistul plastic Virgil Scripcariu, amintesc de livada de cireşi din sudul Bucureştiului, sacrificată cu vreo patru ani în urmă pentru construirea unui complex comercial.
Pe lângă Sala Foaier, care găzduieşte imagini fotografice ale ruinelor Morii lui Assan şi memorialul livezii de cireşi, mai sunt expuse lucrări în Sala Acvariu şi pe pereţii exteriori din curtea Muzeului Ţăranului Român. Vizitatorii pot vedea starea de deteriorare în care se află importante clădiri de patrimoniu, printre care casa de pe Bd-ul Aviatorilor nr. 92, Conacul Hagi Theodorachy din Grădiştea, casa în stil maur de pe str. Temişana nr.2-4, Casa Nanu Muscel din piaţa Romană nr. 7, fostul Cinema Marconi de pe Calea Giviţei etc.
Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00, până în data de 30 mai. Intrarea este gratuită.