Pipa lui Avram Iancu poate fi admirată la Castelul Bran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castelul Bran lansează o invitaţie ieşită din convenţional – unica expoziţie din România care prezintă arta declanşată de un viciu. Imagini fascinate în care eleganţa, aerul boem şi caracterul istoric tipic naţional ne introduc într-o lume aparte.

Boieri cu ciubuce lungi de peste un metru, pipa lui Avram Iancu sau a lui Constantin Brâncuşi, regii României surprinşi fumând, tabachere şi port-ţigarete care fac parte din Patrimoniul Cultural Naţional, fiind adăpostite de numeroase muzee din ţara noastră, reclame interbelice la ţigarete pentru femei, reclame vechi la cosmetice pentru fumători, pipe preţioase din fildeş sau lemn de Bruyere, dar şi pitoreşti pachete de ţigarete din perioada comunistă.

Expoziţia foto Patimă şi viciu, artă şi fum este un proiect care s-a bucurat în anii 2012-2013 de succes, atât la public, cât şi la presă, prin participarea la evenimente culturale de prim rang, naţionale şi internaţionale: Festivalul Sighişoara Medievală, Medias Central European Film Festival, Zilele Culturii la Buşteni, Festivalul Toamna Băimăreană, Festivalul Cetăţi Medievale Sibiu, dar şi în expoziţii individuale (proiectul a fost solicitat datorită succesului de care s-a bucurat în trei locaţii din Cluj: Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Galeria Piano Cazola, ultimele simeze pe care a fost expusă fiind Muzeul Naţional Peleş din Sinaia şi Curtea Domnească.

Expoziţia poate fi vizitată pană la sfarşitul anului in curs. Accesul se face in baza biletului de intrare. În paralel, Castelul Bran a prelungit cu un an perioada de desfăşurare a  Expoziţiei cu Instrumente Medievale de Tortură, prezentând astfel publicului două acţiuni culturale ieşite din contextul istoric al edificiului.

Pe aceeaşi temă

Castelul Bran, promovat printr-un puzzle 3D

Castelul lui Dracula, printre cele mai infricoşătoare locuri din lume

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite