Percheziţii într-un dosar de înşelăciune prin metoda Accidentul. Capii reţelei coordonau „afacerea“ din puşcărie. Unul dintre escroci a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Escrocii au reuşit să păcălească prin telefon mai multe persoane. FOTOArhivă.
Escrocii au reuşit să păcălească prin telefon mai multe persoane. FOTOArhivă.

46 de oameni ai legii de la Poliţia Braşov fac percheziţii în această dimineaţă la opt suspecţi din judeţele Braşov, Vrancea şi Galaţi într-un dosar penal de înşelăciune prin metoda Accidentul.

UPDATE 19.04.  Cu ocazia percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace de probă printre care telefoane mobile, cartele, încărcătoare improvizate şi obiecte artizanale confecţionate înjunghiere. Poliţiştii au pus în executare patru mandate de aducere, iar în urma audierilor efectuate a fost reţinut un vrâncean de 36 ani, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune. El va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov cu propunere de arestare preventivă.Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, sub aspectul săvârşirii altor 12 fapte de înşelăciune.

Percheziţiile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Braşov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, cu un prejudiciu estimat de 300 000 lei. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti şi procurorul de caz a rezultat  faptul că, în anul 2015, persoanele bănuite din acest dosar penal ar fi indus în eroare mai multe victime, privind producerea unor accidente rutiere de către rude ale acestora. Memebrii reţelei au convins mai multe persoane să depună în conturi ale unor societăţi de transfer rapid de bani sau să predea personal sume mari de bani, în scopul rezolvării favorabile a situaţiei juridice a presupusului autor al accidentului.

Activitatea infracţională din acest dosar penal era planificată şi coordonată de persoane condamnate pentru infracţiuni grave, iar activitatea de colectare a sumelor de bani era realizată prin interpuşi, în scopul pierderii urmei banilor. Interpuşii sunt de regulă persoane defavorizate sau fără venituri, care păstrează un comision, restul banilor fiind  împărţiţi de persoanele condamnate.

Nu cădeţi victime ale escrocilor

Pentru a evita să deveniţi victime ale unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă ca înainte de a oferi ajutor necondiţionat şi de a efectua orice demers în acest sens, să fie verificate informaţiile primite. 

Oricine poate fi victima unui accident, dar într-un asemenea moment critic, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Este adevărat că unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, însă nu este cazul serviciilor medicale de urgenţă. Nici victima şi nici autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale, să depună plângere la Poliţie sau să rezolve incidentul uzând de poliţa de asigurare auto obligatorie.

Chiar dacă persoana care vă face anunţul despre incident, se recomandă ca având calităţi oficiale, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune. În niciun caz nu daţi crezare imediat unor poveşti lacrimogene, presărate cu elemente din viaţa reală, anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificaţi informaţia din surse credibile. Cel mai bine este să îi sunaţi pe cei dragi şi să anunţaţi poliţia.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite