Festivalul Etnovember vine anul acesta cu expoziţii în premieră, spectacole şi o coborâre cu torţe în Piaţa Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul a ajuns la a 20 a ediţie la Braşov.FOTOAndrei Paul
Festivalul a ajuns la a 20 a ediţie la Braşov.FOTOAndrei Paul

Etnovember  este un eveniment înscris în agenda culturală a Braşovului şi figurează în ghidurile internaţionale ale Transilvaniei, precum şi în programele diferitelor agenţii de turism naţionale şi internaţionale.

Festivalul se desfăşoară în perioada 18 - 20 noiembrie la Aula Universităţii, Bastionul Ţesătorilor sau la Centrul Multicultural al Universităţii „Transilvania“. Braşovenii şi turiştii vor avea parte de expoziţii, concerte sau piese de teatru. Nu va lipsi nici maratonul de poezie de luni, moderat de Adrian Lăcătuş, de la Facultatea de Litere a Universităţii „Transilvania”.La Bastionul Ţesătorilor se va desfăura duminică de la ora 13.00 un târg medieval cu ateliere meşteşugăreştiToate fondurile strânse la târg vor fi donate Asociaţiei Copiii de Cristal (pentru copiii autişti) din Braşov.

 Momentul culminant este duminică de la ora 17.00 când vea avea loc tradiţionala coborâre cu torţe de la Bastionul Ţesătorilor, până în Piaţa Sfatului, unde va fi şi un show pirotehnic susţinut d etrula Hypnosis.

17 expoziţii originale

În prima zi de festival, în cadrul Galeriei Artelor, la Aula Universităţii, se deschid cele 17 expoziţii de Arhitectură, Design, Grafică, Restaurare, Fotografie, Pictură, şi Ceramică. Expoziţiile vor rămâne deschise spre vizitare până în 5 decembrie 2017. 

Una dintre expoziţiile remarcabile invitate este Arcul de Triumf 80, realizată de către acad, Răzvan Theodorescu, fiind dedicată aniversării a 80 de ani de la construirea Arcului de Triumf din Bucureşti.

O altă expoziţie remarcabilă este Micul Paris. Arhitectură şi Urbanitate, sectiunea franceza a expozitiei „Metamorfozele unei metropole”, organizată de Institutul Francez şi Institutul Goethe din Bucureşti, curator şi autor arh. Mihaela Criticos, Grafica: Octavian Carabela, arh. Marius-Marcu-Lapadat.

Originală este expoziţia Malul Lacului Razelm, instalaţie cu obiect, proiecţie video, şi laviuri pe hartie cu tuş chinezesc, realizată de Adrian Timar (Braşov) împreună cu Peter Schneider (München, Germania).

O expoziţie aparte este America Latină, cu prezentarea unei colecţii private de artizanat, şi realizată cu sprijinul Centrului Regional de Integrare pentru Străini şi al Comunităţii Latino din Braşov. Expoziţia este secondată de trei dansuri pe ritmuri latino.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite