Căncescu, primele declaraţii în faţa instanţei. Spune că e nevinovat şi pasează răspunderea la subordonaţi. Procurorii au 850 de ore de înregistrări în dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai multe amânări succesive, Aristotel Căncescu, acuzat de fapte de corupţie a făcut ieri primele declaraţii în faţa judecătorilor.

Aristotel Căncescu a dat o declaraţie de o oră în care a susţinut că este nevinovat. A pus că a ascultat 600 din cele 850 de ore de înregistrări din dosar şi că nu a auzit nicio convorbiree între el şi Ion Diniţă şi că a vorbit doar de două trei ori cu Gabriel Bâgiu, doi dintre administratorii firmelor despre care procurorii spun că primit contracte preferenţiale de la Consiliul Judeţean.

Căncescu a încercat să demonteze acuzaţia procurorilor care îl acuză că îşi controla angajaţii. El a mai spus că în cazul contractelor suspecte de la Colegiul Andrei Şaguna şi complexul spotiv de sub Tâmpa s-a ocupat fostul architect al judeţului Mihai Sârbu, care a murit între timp. În plus a mai spus că toate contractele cu firma Gotic a lui Ion Diniţă au fost legale după cum l-a informat fostul secretar a judeţului Mariana Tihărău, ieşită între timp la pensie. Aristotel Căncescu a mai lansat acuze şi la adresa Curţii de Conturi. A susţinut că juriştii instituţiei sunt depăşiţi, iar cei de la Consiliul Judeţean sunt mult mai bine pregătiţi. Cu toate acestea Căncescu a mai spus că nu a fost avertizat niciodată că s-au făcut greşeli pe care le-ar fi putut îndrepta. Căncescu a mai susţinut că nu a fost lăsat de adversarii politici să facă Aeroportul de la Braşov. 

Aristotel Căncescu, alături de alte 11 persoane, a fost trimis în judecată la mijlocul lunii decembrie. Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov este acuzat de cinci fapte de abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, trafic de influenţă şi instigare la tentatică de abuz în serviciu. Aristotel Căncescu se află în arest la domiciliu.

Căncescu este acuzat că a încheiat contracte preferenţiale cu două firme de casă ale Consiliulului Judeţean şi că după semnarea actelor preţurile pentru lucrări au fost umflate şi de zece ori. În schimb, potrivit procurorilor, Căncescu ar fi primit mită prin intermediul unor contracte de publicitate la televiziunea pe care o patrona.

Pe lângă Aristotel Căncescu, în dosar mai sunt cercetaţi în stare de libertate deputalul Ion Diniţă  şi Gabriel Bâgiu, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu, dare de mită şi spălare de bani. Firmele celor doi au primit contracte preferenţiale de la Consiliul Judeţean Braşov. Alţi şase funcţionari publici Aurelia Popescu, Cristian Cirică, Viorel Costea, Mircea Popa, Maria Gheorghieş şi Ioan Boţoman sunt şi ei acuzaţi de abuz în serviciu. Aceaşi acuzaţie i se aduce şi administrtorului public al judeţului Braşov, Radu Ispas. Un alt acuzat în acest dosar de corupţie este Aurelian Rusu, directorul SC Canaris SRL, companie controlată de Căncescu, prin intermediul căreia s-ar fi spălat sume de bani.

CITIŢI ŞI:

UPDATE Aristotel Căncescu, arestat preventiv. Baronul CJ Braşov: „Faptul că am plătit pe lucrări nefăcute... Doar de neglijenţă în serviciu putem fi acuzaţi”

Cum funcţiona mafia lui Aristotel din Consilul Judeţean Braşov

Aristotel Căncescu a anunţat că se retrage şi din Media şi cedat  cu titlu gratuit licenţa postului MIX 2 unor colaboratori.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite