Se redeschide Spitalul din Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Codlenii au câştigat bătălia purtată pentru redeschiderea spitalului din localitate. După mai multe runde de negocieri, Ministerul Sănătăţii a aprobat astăzi structura organizatorică a unităţii medicale.

Zeci de proteste, o viaţă pierdută după ce un bărbat fost resuscitat pe caldarâm şi zeci de ore de negocieri cu responsabilii sănătăţii din România. Acesta a fost tributul plătit de codlenii care au militat pentru redeschiderea spitalul din localitate. În cele din urmă, localnicii din Codlea au câştigat bătălia, iar Ministerul Sănătăţii a aprobat astăzi structura organizatorică a unităţii medicale. Este primul pas pentru redeschiderea spitalului.

„Pentru ca spitalul să poată funcţiona, mai sunt de urmat câteva etape. Urmează aprobarea clasificării unităţii medicale, încheierea contractului cu CAS-ul şi evaluarea personalului medical de către Casa de Asigurări de Sănătate. Noi sperăm ca aceste etape să se deruleze cât mai repede", a spus Erwin Albu, iniţiatorul protestelor împotriva deciziei de închidere a spitalului.

Decizia de desfiinţare a unităţii medicale a fost suspendată de Curtea de Apel Braşov, la începutul lunii august, moment în care au fost lansate şi procedurile de redeschidere a spitalului în cauză. Codlenii speră ca aceste proceduri să se încheie în regim de urgenţă, astfel încât spitalul să se redeschidă până la finalul lui octombrie.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite