Braşov: Vankay, blocat 10 zile în beciul Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Vankay, blocat 10 zile în beciul Poliţiei
Braşov: Vankay, blocat 10 zile în beciul Poliţiei

Ladislau Vankay a fost reţinut ieri, după ce a vrut să îi atragă atenţia ministrului Vasile Blaga că autorităţile locale nu îi respectă proprietatea. În urmă cu doar câteva minute, magistraţii au decis arestarea braşoveanului de 36 de ani, pentru 10 zile. Vankay a făcut recurs la decizia judecătorilor.

Ieri la ora 18.50, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele protestatarului care a blocat Ocolitoarea Braşovului, de 22 de ori în numai 3 luni. „A blocat cu intenţie drumul public aducând atingere dreptului la liberă circulaţie al participanţilor la traficul rutier. În aceeaşi perioadă prin acţiunile de blocare a drumului public desfăşurate pe o perioadă de timp semnificativă şi prin gesturi ca: turnarea de smoală sau cuie pe carosabil, instalarea unei piscine, a unui grătar, plantarea de flori, îmbrăcarea unei zeghe, etc., acesta a dus atingere bunelor moravuri, producând tulburarea ordinii şi liniştii publice”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Astăzi Judecătoria Braşov a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Vankay, pentru o durată de 10 zile. Avocatul protestatarului a declarat deja recurs la decizia magistraţilor.

Vankay a fost reţinut ieri pentru că a apărut la inaugurarea tronsonului 2 al ocolitoarei Braşovului cu 2 placarde pe care scria „Scripcaru nu respectă proprietatea” şi „Scripcaru şi poliţia, nu respectă sentinţa judecătorească”. În acel moment, la inaugurare era prezent şi ministrul Vasile Blaga.

CE SA ÎNTÂMPLAT LA FAŢA LOCULUI, CITIŢI AICI


Pe parcursul ultimelor 3 luni, Ladislau Vankay a blocat ocolitoarea Braşovului de 22 de ori.
Protestatarul a blocat prima dată ocolitoarea muinicipiului, în 4 aprilie, când a şi fost ridicat de mascaţi şi dus la sediul poliţiei.

Câteva acţiuni de blocare a ocolitoarei, cu galerii foto, le puteţi vedea mai jos:

Intrarea în Braşov, „luată în posesie“

Ocolitoarea oraşului, din nou blocată - 12 mai 2009

GALERIE FOTO / Ocolitoarea oraşului, blocată cu un zid de cărămizi

Vankay şi-a pus zeghe şi a blocat, din nou, ocolitoarea

Parastas cu gogoşi, pentru „moartea dreptului la proprietate”

Ocolitoarea oraşului, blocată pentru a zecea oară (GALERIE FOTO)

O dubă plină de mascaţi pentru deblocarea ocolitoarei

Faianţă, cuie şi un lanţ, pe ocolitoarea Braşovului

Traficul pe ocolitoare, blocat cu o... piscină (GALERIE FOTO)

Şeful circulaţiei „i-a făcut pârtie” ministrului Blaga

Vasile Blaga l-a „răcorit” pe Vankay



 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite