Icoana făcătoare de minuni „Umilenie“ ajunge, joi, la Braşov
0Braşovenii se vor putea ruga în faţa Icoanei Maicii Domnului „Umilenie“ la Mănăstirea Ortodoxă de rit vechi Sfântul Apostol Toma, din strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 75 A, începând de joi seară şi până sâmbătă după prânz, timp în care biserica mănăstirii va rămâne deschisă şi noaptea.
Preoţii mănăstirii din Răcădău şi soborul cei care însoţeşte icoana vor oficia slujbe special pe tot parcursul celor trei zile, după care vor pleca spre Bucureşti.
Icoana Maicii Domnului "Umilenie" (chipul nefăcut de mână) a apărut printr-o minune într-o familie de creştini din localitatea Locoti, din Rusia. Natalia Nicolaevna Muraschina cumpărase, în anul 1999, două calendare ortodoxe pe coperta cărora era Icoana Maicii Domnului "Umilenie", calendare expirate, care stateau prăfuite printre alte produse, pe raftul unui magazin.
Le-a dus acasă şi a decupat doar imaginile cu Maica Domnului, pe care le-a pus, mai apoi, pe perete, ca icoane. Pe 2 noiembrie, în anul 1999, dintr-una dintre icoane a început să curgă mir. Natalia Nicolaevna a început sa povestească cele întâmplate mai multor persoane, precizându-le că din icoană curge mir frumos mirositor. Unii au fost sceptici, dar ea nu s-a lasat intimidată şi a crezut că este o minune. S-a dus la un meşter pentru a îmbracă icoana în metal preţios si pentru a face un chivot pentru "Umilenie".
Pelerinaj de 14.000 de km
Când a scos icoana de pe perete, să o ducă la mester, Natalia Nicolaevna Muraschina a observat că pe spatele icoanei a apărut "chipul necreat de mâna omului al Maicii Domnului" (Umilenie). Oamenii din localitatea Locoti au început să afle despre minune şi să meargă în pelerinaj.
Icoana "Umilenie" a parcurs peste 14.000 de kilometri prin Rusia, Republica Moldova, Ucraina şi România.
Icoana a fost adusă în România de o delegaţie din care face parte şi Mihail Gavriloi, din Republica Moldova, cel care a oferit şi mai multe detalii. „Icoana Maicii Domnului Umilenie este una dintre multele icoane făcătoare de minuni ale Rusiei. În momentul de faţă, acest sfânt chip este făcător de multe semne şi minuni, prin darul Maicii Domnului, arătate mai ales prin curgerea mirului, care se poate vedea asemenea unor picături ce se preling din partea de sus a icoanei, pe sub acoperământul de sticlă cu care este protejată icoana. În partea de jos, la interior, bumbacul, special aşezat, este îmbibat de curgerea mirului", a spus Mihail Gavriloi.