Dulceaţa de lapte, delicatesă franţuzească la Târgul „Slow food“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produse inedite la ediţia din aceată lună a Târgului „Slow food", din Piaţa Sfatului. Pe lângă tradiţionalii cârnaţi de casă şi brânzeturi alese, câteva noutăţi au dat culoare târgului. Printre acestea se numără dulceaţa de lapte.

Zeci de braşoveni au venit azi la târg pentru a cumpăra produse tradiţionale, realizate în toate colţurile ţării. „Vedeta" târgului a fost, însă, dulceaţa de lapte, realizată de o mână de mici producători din Saschiz, judeţul Mureş.

Dulceaţa din lapte este realizată după o reţetă franţuzească. Deşi ne concentrăm pe realizarea produselor tradiţionale, din când în când, ne dorim să aducem şi noutăţi. Dulceaţa se face din lapte pasteurizat, semi-degresat de vacă, amestecat cu zahăr şi un pic de vanilie, pentru a-i da aroma şi gustul. Cel mai important ingredient este, însă, răbdarea, pentru că durează mult până se încheagă şi ajunge la o compoziţie ideală", a spus Anca Călugăr, producător.

image

Anca face în casa sa din Saschiz şi dulceaţă de dovlecei, rebarbăra, piersici, dar şi zacuscă, murături picante şi sfeclă de zahăr.

Şi eu fac dulceţuri de toate felurile, dar nu am auzit niciodată de dulceaţă de lapte. Am să încerc şi acestă combinaţie, pentru că mi se pare inedită", a spus Rodica Gheorghe.

image

Un borcan de dulceaţă de lapte costă 10 lei.  Produsul este cunoscut în toată lumea sub denumirea de „dolce di leche“. Şi mierea de rapiţă, tei, zmeură sau floarea soarelui au fost produsele la mare căutare. 

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite