Mersul pe jos, aliat de nădejde al persoanelor care vor să slăbească. Secretul: alternarea ritmului de deplasare moderat cu un ritm mai rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În epoca autoturismului şi a transportului în comun, când toată lumea încercă să se deplaseze cât mai comod chiar şi pe distanţe scurte, de câteva sute de metri, specialiştii reamintesc importanţa mersului pe jos, care pune în acţiune un mare număr de muşchi, permiţând organismului să se oxigeneze şi să se destindă, eliberându-se de stres.

Medicii spun că mersul pe jos este recomandat persoanelor care suferă de varice, deoarece ameliorează circulaţia sancvină la nivelul membrelor inferioare, favorizând formarea unor vase capilare noi.

Mersul pe jos este benefic pentru inimă, deoarece, prin incetinirea coagulării sângelui, scade nivelul colesterolului rău şi îl creşte pe cel al colesterolului bun. Asta, bineînţeles, dacă se adoptă şi o alimentaţie corespunzătoare.

Persoanele care vor să slăbească îşi pot face din mersul pe jos un aliat de nădejde. Pentru asta, însă, este nevoie să se alterneze ritmul de mers moderat cu un ritm mai rapid. Studii de ultimă oră au demonstrat că persoanele care au exersat câte 20 de minute pe zi, trei zile pe săptămână, alternând ritmul rapid cu ritmul moderat, au slăbit de cinci ori mai mult decât cele care au exersat în ritm constant, rapid. Aceeaşi metodă a ajutat la eliminarea grăsimii de pe picioare şi de pe abdomen, locurile cel mai greu de modelat.

Totuşi, deşi nu există contraindicaţii pentru mersul pe jos, persoanelor cu probleme de sănătate precum deficienţele respiratorii şi circulatorii grave, diabet, probleme de mobilitate a şoldurilor nu le este recomandat această activitate şi mai ales o astfel de alternanţă a ritmului de deplasare. Persoanele respective ar trebui să participe la activităţi fizice de grup, într-un cadru supravegheat de specialişti şi numai la recomandarea medicului.

Citiţi şi



 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite