Cojile de pe pielea capului şi mătreaţa - reţete naturiste care ne ajută să scăpăm de aceste probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remedii naturiste pentru a scăpa de mătreaţă şi coji
Remedii naturiste pentru a scăpa de mătreaţă şi coji

Cele mai căutate şampoane şi cele mai vândute, de altfel, sunt cele care combat mătreaţa. Însă, de cele mai multe ori, acestea sunt scumpe şi, uneori, se dovedesc a fi ineficiente. Există, totuşi, şi remedii naturiste care ne pot scăpa de problema inestetică a părului, cu un cost minim.

Mătreaţa, cojile albe şi uscate pe piele, nu reprezintă niciun fel de pericol pentru sănătate, însă poate reprezenta o sursă de stânjeneală, iar mancărimile care o însoţesc sunt foarte deranjante. Multe persoane presupun, în mod incorect, că această problemă rezultă dintr-o igiena precară sau din cauza spălărilor dese pe cap.

„În spatele apariţiei mătreţii se află, de fapt, un proces natural, care se petrece în fiecare zi şi anume regenerarea pielii capului. Este drept că la unii acest proces este mai agresiv, la alţii nu foarte vizibil. Nu este o boală iar procesul de regenerare a pielii capului poate fi ţinut sub control. Sub nici o formă mătreaţa nu apare dacă ne spălăm pe cap foarte des. Mătreaţa se poate trata acasă cu produse adecvate. Atunci când manifestarile devin severe, când leziunile sunt extinse, ne adresăm medicului. Diagnosticul se pune prin simpla examinare”, explică medicul dermatolog Mihaela Sandu.

Remedii naturale

Dacă aţi cumpărat un şampon scump şi l-aţi aplicat corect şi observaţi că nu are efect, puteţi încerca şi remediile naturiste. Sunt mai ieftine şi la îndemâna oricui.   

Tratamentul scalpului şi a rădăcinii firului de păr cu lămâie şi ulei de măsline.  Amestecaţi puţin ulei de măsline extravergin cu zeama de la o lămâie până ce obtineţi o mixtură omogenă. Aplicaţi această mixtură cu ajutorul unui disc demachiant sau unui tampon de vată, masând uşor la rădăcina părului. Se lasă apoi să acţioneze circa 30 de minute. Tratamentul are efect în hidratarea pielii capului, diminuând astfel posibilitatea de apariţie a mătreti.

Ulei de ricin şi vitamina A. Puteţi achizitiona aceste produse din orice farmacie sau magazin naturist. Amestecati cele 2 ingrediente în cantităţi egale. Tamponaţi apoi cu balsamul obţinut pielea capului şi lăsaţi apoi să acţioneze între 10 minute şi câteva ore. Rezultatele se văd după ce aţi încercat de cel puţin de trei ori acest tratament şi sunt garantate pentru toate tipurile de piele.

Masca pentru păr contra mătreţii cu oţet de mere. Spalaţi-vă pe cap şi clatiţi-vă ca de obicei, după care aplicaţi pe parul ud o jumătate de cană de oţet de mere în care dizolvaţi două tablete de aspirină pisată. Lăsaţi timp de 5 minute să acţioneze, după care clatiţi-vă bine având grijă ca în ultima apă de clătit să puneţi o lingură de oţet.

Masajul cu iaurt contra mătreţii. Masaţi pielea capului o dată pe săptămână cu iaurt. Se stă 15 minute şi se clăteşte cu apă călduţă spre rece sau cu infuzie de rozmarin, urzici sau cimbru.

Infuzie din frunze nuc, gutui şi urzică. Puneţi la uscat frunze de nuc, de gutui şi rădăcină de urzică. Se sfărâma apoi se amestecă într-un lighean. Din acestea se prepară trei litri de infuzie (se opăresc frunzele şi se lasă 10 minute acoperit) care se va folosi pentru clătirea părului. Tratamentul are un efect sigur contra mătreţii, dar şi opreşte căderea părului şi îi dă acestuia strălucire.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite