Brăila: Cercetaşii brăileni pe plaiuri străbune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Cercetaşii brăileni pe plaiuri străbune
Brăila: Cercetaşii brăileni pe plaiuri străbune

Peste 50 de elevi brăileni din cadrul Filialei „Decebal” Brăila, alături de cadre didactice au străbătut ţara în lung şi-n lat

De curând, cercetaşii brăileni s-au întors dintr-o lungă expediţie prin cele trei provincii istorice Valahia, Moldova şi Transilvania. Sub devizia „O dulce şi frumoasă Românie”, cercetaşii filialei „Decebal” Brăila, alături de preşedintele lor, col (r) Costică Gavrilă au luat startul în călătorie de la statuia Ecaterinei Teodoroiu.

Prima oprire a fost la Monumentul Naţional al Cercetaşilor din Tecuci, unde şi-au reînnoit jurământul de credinţă în cercetăşie.

Prima gazdă ne-a fost unitatea de vânători de munte din depresiunea Ciucului iar cadrele militare de acolo ne-au fost dascăli demonstrţnd cercetaşilor brăileni dificla dar barbăteasca instrucţie alpină”, explică preşedintele Filialei „Decebal”, col (r) Costică Gavrilă.

La Curtea de Argeş, cercetaşii brăileni au beneficiat de o plimbare gratuită cu hidorbicicleta pe lacul Vidraru. „Itinerariul Curtea de Argeş – Rucăr – Bran este magnific, iar Mausoleul de la Mateiaşi este o istorie în imagini a războiului de reîntregire”, completează colonelul Gavrilă.

În partea a doua a expediţiei, cercetaşii au avut ca ţintă Maramureşul. Au vizita vestita localitate Săpânţa. „Am trecut pe lângă Obcina Mestecăniş şi prin localitatea Cârlibaba şi am ajuns în tabara Rontunda, tabara de instruire a vânătorilor de munte, care ne-a fost gazdă trei zile”, povesteşte colonelul.

Expediţia cercetaşilor brăileni s-a încheiat cu o vizită la Cetatea Neamţului. „Călătoria noastră a ţinut loc de o adevărată şcoală de vară în care educaţia civică, patriotică şi spirituală s-a conjgt cu cunoaşterea obiceiurilor şi portul românilor de pe meleguri străbune”, a conchis col. (r) Costică Gavrilă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite