Botoşani: Bonuri de ordine pentru consultaţii
0Bolnavii vor şti exact când pot merge în Policlinică
Conducerea Spitalului Judeţean Botoşani vrea să elimine aglomeraţia din policlinică. Pacienţii vor primi bon de consultaţie cu data şi ora la care să se prezinte la medic.
Bolnavii nu vor mai aştepta ore în şir la uşile medicilor din Policlinică. De astăzi, conducerea Spitalului Judeţean „Mavromati“ va schimba regula în ceea ce priveşte consultaţiile în policlinică.
Cornel Enache, directorul spitalului, a anunţat că fiecare persoană care vrea o consultaţie în policlinică va primi un bon de ordine pe care va fi specificată data şi ora la care trebuie să se prezinte. Bonurile existau şi înainte, însă se dădeau doar pentru consultaţiile din ziua respectivă. Acum, este posibil ca persoana care vine după-amiază să primească bon cu data de a doua zi.
„Nu vrem să mai existe cazuri în care oamenii să vină de la ora 4.00 dimineaţa şi să stea la rând pentru a obţine un bon pentru o consultaţie. Cazurile de urgenţă ajung la Unitatea de Primire a Urgenţelor, iar celelalte vor fi programate. Zilnic, aproape 900 de persoane vin în policlinică la cele 30 de cabinete existente”, a spus Cornel Enache, directorul Spitalului Judeţean „Mavromati“.
Stau cu orele la uşa cabinetelor medicale
Botoşănenii spun că acest sistem trebuia aplicat de mult timp şi astfel nu se ajungea în situaţia ca un bolnav să piardă ore în şir pentru a fi consultat de un medic. „E bine că s-au gândit să schimbe sistemul. Important este să se respecte regula. Am trecut printr-o astfel de experienţă şi de atunci am preferat să merg la cabinetele particulare, chiar dacă a trebuit să scot mai mulţi bani din buzunare“, ne-a spus Ioan Gavrilă, muncitor. Uneori trebuie să-ţi rezervi cel puţin patru ore pentru a fi consultat.
„Vii dimineaţa la ora 4.00 pentru a fi sigur că prinzi un bon pe ziua respectivă, după care mai stai vreo trei-patru ore la uşa cabinetului pentru că vin unii cu pile şi intră în faţă”, a adăugat Ioan Gavrilă. În afara de această schimbare, conducerea Spitalului Judeţean va demara şi controale pentru a vedea dacă medicii şi asistentele vin la program.
„Vrem ca toată lumea să fie la program şi să respecte pacienţii. Nu vreau să mai văd asistente sau medici nervoşi. Sper ca prin aceste măsuri activitatea să decurgă mai bine decât până acum”, a mai precizat directorul Spitalului „Mavromati“.