FOTO Cum dau elevii unui liceu din Bistriţa lecţii de voluntariat. Maidanezii, ocrotiţi de adolescenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, începând cu ora 17:00, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” vibra pe ritmuri de rock. După ce au organizat un concert caritabil pentru a îmbogăţi biblioteca colegiului, o mână de adolescenţi s-au gândit să-şi unească forţele pentru a veni în sprijinul câinilor maidanezi din Bistriţa.

Cine spune că tinerilor nu le pasă de mediu, de lectură, de animalele de pe stradă nu i-a cunoscut pe elevii Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”. După ce au făcut cunoştinţă cu câinii maidanezi din adăpostul public pe care i-au hrănit, curăţat şi plimbat în cadrul unei acţiuni puse la cale tot de tineri, adolescenţii s-au hotărât pe loc să îi sprijine printr-un concert caritabil.

Evenimentul, intitulat de către organizatori „rockitabil”, s-a desfăşurat joi, într-una dintre sălile Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” şi a fost susţinut de trupele „Junkhead” şi ”Praf şi Pulbere”, formate tot din elevii liceului. De asemenea, Mihai Zăvoian a oferit un spectacol de beatbox pentru cei prezenţi.

Cu doar câteva minute înainte de începerea spectacolului, sala s-a umplut de elevi, dar şi de părinţi, care au venit să sprijine câinii din adăpost, dar şi să îi asculte pe talentaţii adolescenţi.

Taxa de intrare la spectacol a fost de doi lei, însă majoritatea celor care au participat au lăsat sume mai mari. Întreaga sumă adunată va fi donată Asociaţiei TORA, care mai apoi va cumpăra cele necesare câinilor fără stăpân aflaţi în grijă.

Adolescenţii susţin că nu se vor opri aici şi că vor mai participa la acţiunile de voluntariat ale Asociaţiei TORA la adăpostul public.

Acesta nu este primul concert caritabil susţinut de elevii Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”. Tot sub numele „rockitabil”, în luna decembrie a anului trecut, în pragul Crăciunului, elevii au pus la punct un eveniment menit să adune fonduri pentru îmbogăţirea bibliotecii liceului. Taxa de intrare atunci a fost de 3 lei, iar concertul a fost susţinut tot de trupe formate din elevii liceului.



Vă mai recomandăm:
 

Poveste neobişnuită pentru România: omul care înfrumuseţează un oraş întreg fără să ia un ban de la stat

Attila Szucs are 57 de ani şi şi-a dedicat mai mult de trei sferturi din viaţă plantelor. A învăţat să le îngrijească de la un profesor de biologie de la casa de copii unde a crescut, de atunci trecându-i prin mâini sute de mii de plante.

„Corul” de 6000 de figurine al bistriţeanului Andrei Pandea Antonescu, cel mai bun proiect de voluntariat al anului

La trei ani de când a pornit în aventura artistică a vieţii sale, rezultatele campaniei de strângere de fonduri pentru copiii bolnavi din ţară sunt recunoscute oficial la nivel naţional. Sculptorul bistriţean Andrei Pandea Antonescu a primit premiul pentru cel mai bun proiect de voluntariat din domeniul sănătăţii.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite