E clar: vor mai multe standuri de taxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Bistriţa există 21 de standuri special destinate taximetrelor
În Bistriţa există 21 de standuri special destinate taximetrelor

Din cauza crizei financiare, taximteriştii se plâng că nu le mai ajung locurile de parcare deoarece sunt nevoiţi să stea mai mult în aşteptare. În plus, nemulţumiţi de faptul că la ieşirea din localitate cursele sunt neprofitabile, taximetriştii bistriţeni au cerut primăriei majorarea tarifului maximal

Hotărârea municipalităţii care reglementează serviciul de taximetrie din Bistriţa, aprobată în martie 2008, nu se mai potriveşte cu realitatea de azi, în vreme de criză. Taximetriştii vor ca numărul de locuri de aşteptare în standuri să fie mărit. În prezent, pentru cele 410 de taximetre din oraş, sunt puse la dispoziţie 21 de standuri, care au în total 124 de locuri de aşteptare pentru acestea. Totuşi, pentru taximetrişti, numărul este insficient. „Nu ne ajung parcările din standuri. Faţă de alţi ani, când numărul taximetrelor care erau în trafic îl depăşea cu mult pe cel al maşinilor care aşteptau în standuri, acum adevărul se întâmplă invers. Şi totul din cauza crizei, pentru că oamenii nu mai solicită aşa des călătoria cu taxiul, iar noi suntem nevoiţi mai mult să stăm", a spus Valer Bâgiu, preşedintele Camerei Naţionale a Taximetriştilor, filiala Bistriţa-Năsăud.

Întâlnire de gradul zero

Reprezentanţii taximetriştilor s-au întâlnit azi cu cei ai primăriei ca să le ceară modificarea legii taximetriei în Bistriţa. Înfiinţarea de noi standuri, mărirea numărului de locuri în cele existente sau mutarea altora, dar şi ridicarea obligativităţii de a-şi vopsi maşinile complet în galben, sunt doar câteva dintre solicitările taximetriştilor. „Noi am cerut să se mute staţia de la Big mai sus către sensul giratoriu de lângă Ştefan Octavian Iosif, pentru că ar putea fi mai multe locuri de aşteptare, dar şi stand nou vizavi de spital", a mai spus Valer Bâgiu, preşedintele Camerei Naţionale a Taximetriştilor, filiala Bistriţa-Năsăud. Pe de altă parte, municipalitatea susţine că locurile sunt suficiente şi nu vor face multe modificări din acest punct de vedere. „Locurile sunt destule pentru toate taximetrele, care oricum lucrează în schimburi şi nu sunt mereu toate la lucru. Ne vom reorienta şi vom încerca să facem unele concesii. La Spital de exemplu, nu ne lasă poliţia rutieră să facem stand", a spus George Avram, viceprimarul Municipiului Bistriţa.

Poliţia comunitară nu iartă

În ultima vreme, indisciplina taximetriştilor care parcau în afara standurilor de taxi special amenajate a fost taxată de Poliţia Comunitară. În doar 4 zile au fost aplicate 7 amenzi şi un avertisment. Amenda e de 120 de lei păentru cei care sunt prinşi cu mâţa în sac. „Sunt indisciplinaţi, iar noi îi taxăm", a spus Florin Frandeş, şeful Poliţiei Comunitare Bistriţa. „De o săptămână încoace vin controale mai des, dar noi nu avem ce face că nu avem unde staţiona", a spus Marinel Marica, un taximetrist de 34 de ani.  

Ce tarife cer taximetriştii bistriţeni ca să iasă din criză, citiţi în ediţia de azi a publicaţiei Adevărul de Seară 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite