DEEE-urile pot fi aruncate zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut bistriţenii au aruncat în total 5.590 de kilograme de DEEE-uri
Anul trecut bistriţenii au aruncat în total 5.590 de kilograme de DEEE-uri

Programul Marea Debarasare, de colectare a deşeurilor electrice, se extinde în Bistriţa. De luna viitoare, colectarea se va face zilnic. Primăria a decis să deschidă un centru de depozitare destinat deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE)

Decizia municipalităţii a venit imediat după ce Minsterul Mediului a anunţat că va organiza campania Marea Debarasare doar trimestrial. Noul centru urmează să fie deschis de luna viitoare şi va dispune de un spaţiu de depozitare de cel puţin 500 de metri pătraţi. Practic, pentru a scăpa de DEEE-uri, bistriţenii le vor putea depune la punctele de colectare de unde le va ridica firma de salubrizare. Până acum, colectarea se făcea lunar, tocmai din cauza faptului că primăria nu avea unde să depoziteze deşeurile.

În 2008 s-au colectat de la bistriţeni 27.763 de kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, iar anul trecut s-au strâns doar 5.590 de kilograme. Ca să reuşească să adune o cantitate mai mare în 2010, municipalitatea va înfiinţa un centru special de depozitare, astfel încât acestea să poată fi adunate zilnic. „Până acum oamenii nu puteau depozita DEEE-urile la platformele de la blocuri decât o dată pe lună, între orele 8 şi 12. Noi vrem să ne aliniem la normele europene şi să le asigurăm bistriţenilor toate condiţiile să scape de aceste deşeuri la orice oră", a spus Mihai Ruşti, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa. El crede că în 2009 a scăzut cantitatea de deşeuri colectate pentru că oamenii şi-au folosit electrocasnicele vechi în programele „rabla pentru electronice".

„Ofensiva Verde" dezbate problema depozitării deşeurilor

„Ofensiva VERDE continuă!" este un proiect complex ce înglobează dezbateri pe probleme de mediu, campanii de promovare a voluntariatului penru un mediu curat în rândul copiilor şi adulţilor, dar şi campanii de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. În data de 11 februarie la Bistriţa va avea loc o dezbatere publică cu privire la subiectul noului centru de depozitare a DEEE-urilor, la care vor putea participa toţi bistriţenii interesaţi. Evenimentul va avea loc în Sala de Consiliu a Primăriei Bistriţa, de la ora 11.30.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite