Reţeta unui cunoscut bucătar din Arad pentru tiramisu cu zmeură. Desertul magnific pentru zilele toride de vară

Reţeta unui cunoscut bucătar din Arad pentru tiramisu cu zmeură. Desertul magnific pentru zilele toride de vară

Tiramusu cu zmeură FOTO Raul Vidican

Bucătarul arădean Raul Vidican propune cititorilor "Adevărul“ un desert răcoritor pentru zilele toride. Este vorba despre tiramisu cu zmeură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Desertul este numai bun pentru perioada verii, iar Raul Vidican ne dezvăluie o reţetă din care se obţin şase pahare.

Ingrediente pentru şase pahare:

- 250 g mascarpone
- 6 ouă
- 100 g zahăr
- 1 cafea
- 150 g biscuiţi pentru tiramisu
- 30 g zahăr brun
- 30 ml rom
- 200 g zmeură.

Crema: Separăm ouăle, se bate spuma, albuşul cu jumătate din cantitatea zaharului, mixăm gălbenuşurile cu restul de zahăr până la omogenizare, apoi adăugăm mascarpone şi mixăm puţin până devine o cremă. Adăugăm spuma de albuş peste cremă şi amestecam încet să îşi păstreze volumul. În cafea adăugăm romul şi zahărul brun după care sfărâmăm biscuiţi. Stropim cu o lingură biscuiţii cu cafea cât să îi înmuiem puţin.

„Pentru decor eu am folosit pahare mai înalte. Am pus biscuiţi jos, peste cremă, după care zmeură câteva bucăţi, din nou cremă, apoi zmeură presarată cu zahăr pudră. Se lasă la frigider puţin după care poate fi savurat”, dezvăluie Raul Vidican.

Vă mai recomandăm: 

Cum facem friptura de vită. Timpul optim de preparare

Supa cremă de broccoli cu ghimbir şi turmeric, preparatul simplu care tratează mai multe afecţiuni

citeste totul despre: