Circulaţie ca pe autostradă în oraş. Mii de TIR-uri sapă zilnic în asfaltul Voinicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de TIR-uri încărcate cu tone de marfă sapă zilnic în asfalt, în vreme ce Primăria astupă gropile. Una dintre cele mai tranzitate rute din Arad, strada Voinicilor, înregistrează zilnic un flux intens: mii de maşini şi tiruri.

Profesionalismul lucrărilor executate la pasajul Micălaca pune arădenii pe jar în fiecare an. Traficul intens, alături de haosul creat de tiruri a transformat Voinicilor în cea mai tranzitată stradă.

Soluţiile găsite până acum de Primărie pentru Voinicilor şi pasajul rutier de la Billa au fost ineficiente, dovadă fiind şi faptul că la prima furtună acesta a cedat apei. Acum, în schimb, municipalitatea repară întreaga zonă, chiar şi trecerile de tramvai.

„O parte din lucrare a fost executată în urmă cu trei săptămâni, în timpul nopţii, dar este din nou reabilitată pentru că a fost executată greşit”, a declarat Răzvan Popa, directorul tehnic în cadrul Primăriei.

Reabilitare sau cârpeli

Ultima reparaţie masivă a avut loc acum patru ani, după care au urmat doar cârpeli. Acum, în schimb, pentru a mai trage de timp se cârpeşte noaptea puţin câte puţin. Reabilitarea de acum va remedia doar pentru un timp problema din zonă.

„Traficul greu de pe Voinicilor face ca asfaltul să cedeze repede. Au fost făcute măsurători în zonă de o firmă din Germania, iar pe 4 august aceasta va veni pentru a prezenta datele exacte. A fost gândită o intervenţie radicală în zonă, în cadrul unui proiect depus pe POR, însă, pentru aceasta, se aşteaptă încă finanţarea de la Ministerul Dezvoltării”, a spus Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei.

Mai mult de atât, după reabilitarea totală a străzii Voinicilor din 2006, municipalitatea promitea că în urma lucrării, arădenii care locuiesc în zonă nu vor mai simţi traficul greu.

Traficul greu de pe Voinicilor face ca asfaltul să cedeze repede.
Corina Drăghici, purtător de cuvânt Primăria Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite