Ziua îndrăgostiţilor sub semnul austerităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadou de ziua îndrăgostiţilor
Cadou de ziua îndrăgostiţilor

Anul acesta, Valentine's Day a stat sub semnul crizei. Gerul din ultima perioadă i-a împiedicat pe comercianţii de articole specifice să iasă din timp în centrul Alexandriei. Însă apariţia lor nu i-a impresionat foarte tare pe alexăndreni. Anul acesta, Ziua Indrăgostiţilor împrumutată de la americani a fost sărbătorită de teleormăneni doar cu... declaraţii de dragoste verbale.

Aceştia, însă, iubesc cu patimă, chiar şi la a treia tinereţe. Iar sentimentele lor au făcut chiar să apară şi câteva raze de soare.
Sărbătoare iniţial catolică, ce îl comemora pe Sfântul Dwynwen, patronul galez al îndrăgostiţilor, ziua de 14 februarie a intrat treptat în calendarul celebrărilor lumii occidentale. Îndrăgostiţii, partenerii de viaţă creează momente romantice, oferă cadouri simbolice sau îşi trimit felicitări speciale din Danemarca şi Norvegia în Slovenia, din Turcia în Germania, din România în Japonia.

În plină criză financiară, Valentine’s Day se rezumă, în judeţul nostru, mai mult la cadouri din pluş, la flori sau la prăjituri în formă de inimă. Teleormănenii, însă, nu mai optează nici măcar pentru cadourile cu valoare sentimentală. Cel puţin de asta se plâng cei foarte puţini comercianţi ambulanţi care, din cauza vremii nefavorabile, de-abia aseară şi-au făcut apariţia pe pietonalul din centrul Alexandriei.

Comercianţii spun că nu vor pleca îîn curând, aşa că cei care vor să-şi surprindă jumătatea chiar şi în zilele viitoare, îi vor găsi în centul Alexandriei. Şi florile sau prăjiturile în formă de inimă au fost la mare căutare. Un desert special creat pentru Ziua Îndrăgostiţilor, realizat din frişcă şi glazură cu gust de căpşune costă 5 lei. Tot atât costă şi un ghiveci cu un fir de zambilă. Cei care au dorit să facă un cadou viu persoanei iubite au putut opta pentru iepuraşi. Dincolo de cadouri, însă, teleormănenii petrec Valentine’s Day făcându-şi declaraţii de dragoste. Teleormănenii care vor să păstreze tradiţia românească şi care simt nevoia să-şi mai exprime înăa o dată dragostea, mai au la dispoziţie ziua de 24 februarie, atunci când se sărbătorelte Dragobetele autohton.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite