Alba Iulia: Gheorghe Berghian, directorul pasionat de muzica pop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coordonează activitatea Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia. Sub numele de Gino, va lansa un album de muzică pop, după difuzarea pieselor  „Mister Radio“ şi „Far Away“.

Profil
Născut la: 1 octombrie 1981, Sebeş
Studii: Master Administraţie publică, Universitatea Vasile Goldiş Arad
Familie: căsătorit

Gheorghe Berghian, alias Gino, cântă de când se ştie. Pasiunea pentru muzică a descoperit-o de mic copil şi este la fel de vie şi astăzi. „Pe lângă pasiune, de-a lungul timpului, am căutat să mă perfecţionez, am urmat doi ani de zile cursuri de chitară şi alţi doi de canto şi am absolvit Facultatea de Muzică Bucureşti“, a spus Gheorghe Berghian.

Album de debut

Interpret de muzică uşoară, Gino a cântat în cadrul diverselor evenimente şi consursuri, atât la nivel local cât şi naţional. Are o activitate muzicală de 11 ani, luând parte la peste 500 de evenimente. Una dintre cele mai plăcute experienţe a fost participarea în anul 2008 la Festivalul naţional de muzică uşoară „Mamaia“. A fost finalist în cadrul secţiunii de creaţie cu piesa „Voi iubi“.

„În prezent am înregistrat un album de muzică pop la Bucureşti, avându-i colaboratori pe Mister M, fostul Domnul Problemă şi Vlad Creţu, chitaristul lui Călin Geambaşu. Albumul va apărea pe piaţă după lansarea pieselor «Far Away» şi «Mister Radio». Aceste piese nu au fost încă difuzate, sper să fie lansate până la finalul anului“, a spus Gino.

Director al Casei de Cultură a Studenţilor

Provenind dintr-un mediu artistic, Gheorghe Berghian se ocupă de coordonarea activităţii Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia. Este directorul instituţiei din mai 2009. „La vremea respectivă, am dat un examen la Ministerul Tineretului şi Sportului şi am obţinut acest post“, a spus tânărul director. A dezvoltat o serie de proiecte, atât pe plan investiţional cât şi pe plan artistic, implicând studenţii în activităţi inedite.

„Am pus pe picioare trupa de dans modern a CCS Alba, «Calliope», am reuşit să câştigăm premii importante la nivel naţional în concursurile de folclor, folk şi muzică uşoară şi am organizat pentru prima dată la Alba Iulia Galele studenţeşti“, a spus Gheorghe Berghian.

Ce-i place: „Sunt foarte multe lucruri care-mi plac. Cred că cel mai important e faptul că îmi place viaţa, probabil şi pentru că mă regăsesc în ceea ce fac. Apreciez oamenii de cuvânt şi  profesioniştii, cei care îşi fac treaba aşa cum trebuie“.

Ce nu-i place: „Nu îmi plac oamenii fără caracter. Referitor la mediul muzical-artistic, sunt dezamăgit de faptul că cei buni, talentaţi, nu ajung acolo unde trebuie, locul lor este luat de persoanele care fac tot felul de compromisuri“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite