Daniel Tătar, micul Adrian Mutu de la FC Unirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cariera tânărului fotbalist Daniel Tătar, de la FC Unirea, a fost pusă pe marginea prăpastiei, atunci când a suferit o accidentare ce l-a ţinut departe de gazon şapte luni.

Pofil:
Data naşterii: 21 octombrie 1987, Blaj
Studii: student, anul III, Facultate de sport
Familie: necăsătorit


Fotbalistul Unirii Alba Iulia, Daniel Tătar, este un luptător în adevăratul sens al cuvântului. După două operaţii suferite, tânărul blăjean nu a renunţat la sportul rege. „M-am accidentat într-un meci amical cu o echipă de liga a V-a, Real Alba Iulia. Am crezut că nu e grav şi am jucat în meciul următor, cu CFR Timişoara. La capătul jocului, nu mai puteam călca pe picior. Am avut ruptură de ligament încrucişat intern, ruptură de menisc intern şi extern şi cartilagiu zgâriat. Am stat departe de gazon aproximativ şapte luni“, a declarat Daniel Tătar.


Această accidentare i-a adus şi două intervenţii chirurgicale. „Am suferit două operaţii. Una la Cluj pentru menisc şi una în Bucureşti pentru cartilagiu şi ligament”, a mai spus tânărul. În ciuda acestor necazuri, uniristul nu s-a gândit nici un minut să renunţe la sport. „Mă gândeam cum să fac programul de recuperare cât mai bine, să revin repede pe teren. Mi-a fost foarte greu, dar nu m-am dat bătut. Îmi era mintea doar la faptul că trebuie să revin, să joc în continuare fotbal“, a spus fotbalistul alb-negrilor.

A debutat la CSŞ Blaj

Daniel Tătar a început să joace cu mingea de mic, la vârsta de 5 ani. A făcut primii paşi în iarbă sub comanda lui Alin Hăncaş. „Am început fotbalul la 5 ani, la Clubul Sportiv din Blaj. Primul meu antrenor a fost bunul meu prieten Alin Hăncaş. Am jucat în tricoul Blajului până la 16 ani, când am fost transferat la Unirea Alba Iulia”, a spus fotbalistul.

La 18 ani a ajuns la echipa mare a Unirii, în luna ianuarie a anului 2006. A debutat în Liga secundă, două luni mai târziu, la meciul câştigat de Unirea cu FC Bihor. „A fost o plăcere să debutez pentru Alba. Am reuşit să marchez şapte goluri pentru Unirea. Nu sunt multe, aşă că sper şi la alte reuşite pe viitor“, a adăugat mijlocaşul Unirist.

A rămas la Unirea şi după plecarea lui Şunda

În ciuda problemelor de sănătate avute, Daniel Tătar a rămas la Alba Iulia şi  după plecarea antrenorului Aurel Şunda. „Sub comanda actualului antrenor Adrian Falub, nu am evoluat deloc, deoarece eram accidentat când a venit acesta.  Am rămas la Unirea pentru că în vară nu eram refăcut complet să merg în altă parte să joc”, a mai spus uniristul.

Cum ţi-a caracteriza tehnica de joc?
D.T.: „Eu sunt mijlocaş dar am jucat şi vârf. Nu aş vrea să mă laud, dar colegii mei îmi aseamănă adesea tehnica de joc cu cea a lui Adrian Mutu. Unii dintre băieţi chiar îmi spun Mutu. In ceea ce priveşte compararea cu acesta, cred că semănăm la tehnică, însă fiecare are nivelul lui.

Ce planuri de viitor ai?
D.T.: „Oricine şi-ar dori să joace în Liga 1, dar eu trebuie neapărat să fiu pe teren în următoarele şase luni, pentru a reveni la forma iniţială. Nu m-ar deranja să fiu împrumutat în altă parte să joc şi să revin apoi la Unirea. Echipa poate evita retrogradarea doar prin încredere, muncă şi unitate“.

Ce-i place: „Îmi place foarte mult să ies cu prieteni mei la iarbă verde. De asemenea, îmi place să călătoresc, îmi doresc că ajung să văd cât mai multe locuri din această lume. Îmi place să văd şi să învăţ lucruri noi. Ca şi oricătui tânăr de vârsta mea, bineînţeles, îmi place să mă joc pe calculator.

Ce nu-i place: „Nu îmi place să stau singur, rupt de lume. Am nevoie de compania celorlalţi. Nu îmi place să supăr pe cineva, indiferent cine e persoana respectivă. Îmi sunt antipatici oamenii care vorbesc pe la spate, care bârfesc.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite