Ce trebuie să conţină «farmacia» de acasă
0O migrenă, o durere de măsea sau o banală răceală nu sunt afecţiuni care ne trimit una-două la medic, dar nici nu ne dau pace dacă nu le tratăm. E bine să ne dotăm mica farmacie de acasă cu remedii naturiste de prim-ajutor. Iată ce trebuie să conţină dulăpiorul cu plante- minune.
Răceală şi gripă. Pentru afecţiunile sezonului rece trebuie să fiţi pregătiţi cu ceai de măceşe, bogat în vitamina C, extract din fructe de soc, infuzie de cătină.
Indigestie, dureri de stomac şi balonări. Contra acestor simptome fiţi pregătiţi cu câteva plante cu acţiune laxativă, spre exemplu coaja de cruşin , volbură, coajă de stejar, seminţe de chimen, ghimbir uscat sau muşeţel.
Afecţiuni respiratorii uşoare. Folosiţi ca antitusive plante emoliente, cum sunt pătlagina, florile şi frunzele de podbal, florile de tei. Rezultate bune va da şi ceaiul expectorant din flori de ciuboţica cucului sau o sticluţă de ulei de brad sau pin.
Vânătăi şi luxaţii. Pe lângă cunoscutele comprese cu geaţă, în cazul luxaţiilor uşoare unguentul cu arnică este foarte eficient, dar şi cel cu tătăneasă.
Anxietate şi oboseală. Ceaiurile sunt binevenite când stările de agitaţie nu vă mai dau pace. Cele mai recomandate sunt ceaiul de muşeţel, ceaiul verde, ceaiul de iasomie şi cel cu aromă de vanilie.
Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.
Citește și:
4 suplimente împotriva răcelii