Povestea romanticei îngrozite de interacţiunea fizică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Dorset, Anglia, suferă de o tulburare obsesiv-compulsivă care o condamnă la o viaţă solitară şi o împiedică să trăiască o poveste de dragoste la care speră, însă, din tot sufletul.

Heather Bayliss are sindromul Asperger, o formă de autism care afectează modul în care o persoană relaţionează cu cei din jur. Heather visează să întâlnească dragostea adevărată, însă posibilele întâlniri amoroase ridică o mulţime de probleme pentru femeia de 39 de ani, care nu părăseşte casa decât atunci când merge la cumpărături sau când îşi vizitează mama. 

„În orice relaţie voi avea, va trebui să nu existe absolut niciun fel de contact- ar fi un fel de parteneriat de modă veche. Cea mai mare frică a mea este să nu iau boli de la alţi oameni, aşa că nu poate exista interacţiune fizică: fără îmbrăţişări, săruturi, prinderi de mâini. Trebuie să am foarte mare încredere în cineva înainte să fac unul dintre aceste lucruri. Aş fi tare fericită să întâlnesc persoana potrivită, să merg la o întâlnire, dar teama mea de germeni mă împiedică să ies şi mai ales să mănânc în locuri publice”, a spus femeia.

image



Heather a fost diagnosticată cu această boală în urmă cu doi ani. Pentru ea, interacţiunile sociale cu persoane străine sunt extrem de dificile.

„Am fost diagnosticată cu sindromul Asperger acum doi ani. Această boală mi-a afectat toate relaţiile fără să-mi dau seama măcar, dar pot trăi cu ea, este parte din mine. Nu pot trăi, însă, cu sindromul obsesiv-compulsiv. Oamenii cred că această boală presupune doar să fii obsedat de curăţenie, însă nu este aşa. Temerile mă controlează în totalitate şi trebuie să fac ceva să îmi fac viaţa suportabilă”, a declarat Heather.
 

image


Din cauza tulburării sale obsesiv-compulsive, femeia este pur şi simplu terorizată până şi de cele mai simple interacţiuni. În ciuda problemelor cu care se confruntă, Heather a apelat la agenţiile matrimoniale online, cu speranţa că va întâlni pe cineva cu care să îşi petreacă viaţa.

„Am folosit site-urile de întâlniri cu speranţa că voi cunoaşte pe cineva special, însă este foarte greu să-mi dau seama când este bine să fiu sinceră cu oamenii. Atunci când am scris despre boala de care sufăr pe profilul meu, nu am primit niciun mesaj de la nimeni, iar când mi-am ascuns problemele mintale şi am interacţionat cu mai multe persoane, de îndată ce am vorbit despre condiţia mea, au dispărut, parcă, de pe faţa pământului. De ce trebuie să ascund cine sunt?”, se întreabă, disperată, Heather.

image

Caroline Hattersley, de la Societatea Naţională pentru Autişti a precizat că Sindomul Aspenger este o formă de autism, o boală viageră, care afectează modul în care o persoană comunică şi relaţionează cu ceilalţi oameni. Pentru unii oameni care suferă de autism, orice conversaţie sau interacţiune socială poate fi percepută greşit, aşa că o relaţie ceva mai intimă reprezintă o adevărată provocare.

„Pentru persoanele autiste, este foarte greu să dezvolte prietenii sau relaţii de dragoste, însă foarte mulţi îşi doresc să aibă prieteni. Este deosebit de important ca cei cu această boală să fie susţinuţi şi ajutaţi, pentru a nu se izola”, a declarat Hattersley.

Citeşte şi:

Susan Boyle a dezvăluit că suferă de sindromul Asperger, o formă de autism

O nouă generaţie de roboţi-terapeuţi vor ajuta persoanele cu autism prin cel mai mare grant derulat vreodată de UBB

Primul centru de diagnoză precoce şi intervenţie timpurie în autism, deschis în Capitală

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite