5 rezoluţii pentru anul care vine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă doriţi ca în noul an viaţa voastră de cuplu să se schimbe? Atunci, momentul dintre ani este ideal pentru a lua decizii de viitor. Stabiliţi doar scopuri uşor de atins, pentru  a nu fi dezamăgiţi.

1 Sănătatea, pe primul loc

Îndiferent cât de ocupaţi sunteţi, verificarea stării de sănătate trebuie să se regăsească printre priorităţile voastre. Stresul de la serviciu şi ritmul trepidant al vieţii vă pot aduce serioase probleme de sănătate.

De aceea, este necesar să vă îngrijiţi prin adoptarea unei alimentaţii echilibrate. De asemenea, nu trebuie să lăsaţi să treacă vreun an fără să mergeţi la medicul de familie pentru o consultaţie de rutină.

În plus, de pe lista cu rezoluţii nu ar trebui să lipsească nici abonamentul la o sală de fitness.

Studiile au arătat că cel puţin 30 de minute de mişcare pe zi reduc riscul de apariţie a cancerului, menţine tensiunea arterială la valori normale şi greutatea sub control.

2 Mai mult timp petrecut împreună 

Dacă petreci prea mult timp departe de partener din cauza serviciului, atunci e nevoie să iei măsuri rapide pentru a remedia situaţia.

În acest sens, stabiliţi ca anul viitor să staţi cât mai mult timp unul în compania celuilalt şi să valorificaţi hobby-urile comune. Se ştie, timpul petrecut în compania celor dragi ne relaxează şi ne încarcă pozitiv.

Prin urmare, vă puteţi propune să faceţi plimbări prin parc, să mergeţi la film sau să vă vizitaţi rudele. Iar, la sfârşit de săptămână, plecaţi din oraş. Excursiile din weekend pot fi un mod excelent de relaxare şi de încărcare a bateriilor pentru o nouă săptămână.

3 Visurile nu trebuie amânate

image



Dacă vă doriţi un copil, nu mai amânaţi aducerea lui pe lume. Chiar dacă nu aveţi o situaţie financiară stabilă, ceasul biologic ticăie şi pot apărea probleme de ferti­litate.

Pentru a vă obişnui mai uşor cu ide­ea, treceţi-o pe listă şi răspândiţi vestea celor din jur. Iar dacă aveţi un hobby pentru care niciodată nu ai avut suficient timp, acum este momentul să îl practicaţi. Vă va destinde şi vă va face să vă simţiţi mai împliniţi.

4 Îndrăzniţi să faceţi lucruri noi

Îndrăzniţi să vreţi mai mult şi mai bine. Dacă vă doriţi să învăţaţi o limbă străină, sunt zeci de cursuri care vă pot fi de folos. Iar dacă partenerul doreşte să facă un curs de specializare, încurajează-l în acest sens.

De asemenea, cu toate că timpul nu este niciodată suficient, încercaţi să citiţi şi cărţi din alte domenii (de exemplu, psihologie) şi să învăţaţi noi tehnici de dezvoltare personală.

5 Puneţi bani deoparte

În viaţă, trebuie să fii prevăzător şi, de aceea, nu ar strica să puneţi nişte bani deoparte. Începutul de an poate fi un moment propice.

Pentru aceasta, analizaţi lista cu lucrurile pe care aţi dori să le cumpăraţi şi veţi constata că multe nu sunt urgente. Astfel, veţi economisi nişte bani. O metodă eficientă de economisire sunt conturile bancare cu dobânzi fixe.

Cele mai multe rezoluţii ar trebui să vizeze starea voastră de bine.

Indiferent dacă veţi respecta sau nu ceea ce vă propuneţi, hotărârile de Anul Nou vă pot ajuta să identificaţi ce merge bine şi ce merge prost în viaţa voastră.

Bine de ştiut

Doar 52 % din cei care fac liste cu rezoluţii sunt convinşi că le vor îndeplini.

Statistici

De-a lungul timpului s-a constatat că:

25 la sută din rezoluţii sunt abandonate încă din primele patru luni;

cele mai multe decizii vizează starea de sănătate;

cei care fac liste cu rezoluţii încearcă de vreo cinci-şase ori să le întocmească;

indiferent dacă respectaţi sau nu ceea ce vă propuneţi, rezoluţiile vă ajută să identificaţi ce merge bine şi ce merge prost în viaţa voastră.

image

Specialistul nostru


Lena Rusti  
psiholog psihoterapeut
Mentarex Consult


Fiecare persoană îşi face planuri şi are visuri sau dorinţe. Speranţa unor lucruri pe care le putem face sau le putem îndeplini ne dă dreptul să ne bucurăm în clipele importante ale vieţii.

Uneori însă, aceste visuri se pierd în existenţa de zi de zi. Începutul unui nou an ne oferă speranţa şi dinamismul de care avem nevoie pentru a începe noi proiecte. Gândul unui nou început ne dă speranţa că aceste vise sunt posibile şi ne oferă energia de care avem nevoie.

Poate fi de ajutor ca, la sfârşit de an, să învăţăm să vedem lucrurile bune pe care ni le-a adus anul care a trecut şi să ne stabilim noi scopuri pentru anul care vine.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite