Vafe cu aromă de citrice
0Masa de sărbătoare trebuie să fie completă pentru invitaţii noştri. Am pregătit o mulţime de reţete delicioase. Astăzi vă prezentăm vafe cu lămâi şi portocale.
Ingrediente:
10 bucăţi de zahăr
o lămâie
o portocală
275 g făină
2 ouă
sare
100 g unt
un pahar de lapte
ulei
30 g zahăr tos
Mod de preparare:
Se pun bucăţile de zahăr într-un vas cu fundul gros, împreună cu 2 linguri de apă. Se pun la fiert, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn, până când se obţine un sirop mai gros. Se lasă siropul să se răcească, apoi e amestecă cu zeama de la o lămâie şi o portocală.
Cojile citricelor se păstrează, iar siropul se ţine cald, fără să fiarbă. Se pune făina într-un castron, se face o gropiţă în mijlocul ei şi se adaugă gălbenuşurile, sarea şi untul topit. Se frământă aluatul şi se adaugă treptat laptele încălzit.