Truc inedit: cum separi albuşul de ou de gălbenuş în doar câteva secunde, folosind o sticlă goală
0Separarea albuşului de gălbenuş este printre cele mai frecvente operaţiuni pe care trebuie să le facă o gospodină. Cu toate acestea, necesită destulă îndemânare. Există însă o metodă mult mai simplă pentru a face acest lucru.
Un filmuleţ publicat online prezintă o metodă foarte simplă prin care albuşul de ou poate fi separat de gălbenuş, cu ajutorul unei sticle goale de plastic, scrie Daily Mail.
Astfel, observăm că în doar 30 de secunde putem facea această delicată procedură. Oul este spart şi conşinutul întreg se scurge pe o farfurie sau într-o cratiţă.
Se ia o sticlă goală de plastic şi se strânge până îşi micşorează volumul, apoi se pune gura sticlei pe gălbenuş, se eliberează sticla din apăsare şi astfel ea va absorbi în interior gălbenuşul. La final, numai albuşul de ou rămâne pe farfurie sau în cratiţă.
Filmuleţul prezintă pas cu pas această simplă procedură.