Reţete şerbet de casă pentru zile toride: 2 versiuni delicioase şi răcoritoare ale desertului copilăriei, pe bază de cafea şi lămâie verde
0Reţete şerbet de casă. Vă propunem două reţete delicioase de şerbet de casă, cu lămâie verde şi cafea, care vă vor răcori în zilele caniculare şi care vă vor ajuta să vă impresionaţi musafirii.
Perioada zilelor caniculare este aproape, aşa că ne-am gândit să vă propunem un truc pentru a trece mai uşor peste disconfortul creat de zilele toride. Deliciosul şerbet de casă ne duce cu gândul la copilarie şi, în acelaşi timp, ne răcoreşte.
Reţetă şerbet de casă cu lămâie verde
Ingrediente:
350 ml lămâie verde
200 gr zahăr
100 ml miere
600 ml apă minerală
Pentru început se pun la foc mediu apa, lămâia, mierea si zahărul. Când amestecul începe să fiarbă îl mai lăsăm 10 minute, iar apoi îi oprim focul. După ce s-a răcit îl punem la congelator pentru 120 de minute, având grijă să mixăm la fiecare sfert de oră cu o furculiţă, spărgând cristalele de gheaţă formate.
Între timp, batem albuşurile spumă şi adăugăm zaharul pudră. Bezeaua rezultată o amestecăm cu şerbetul din frigider. Pentru a impresiona musafirii, preparatul poate fi servit in jumătăţi de lămâie golite de pulpă.
FOTO apairandasparediy.com
Reţetă şerbet de casă cu cafea
Ingrediente:
200 ml cafea espresso
2 linguri zahăr
2 linguri lichior de cafea
200 ml smântâna pentru friscă
1 lingură cu zahăr pudră cu aromă de vanilie
scortisoară sau cardamom, pentru cei care îndrăgesc gustul acestora
Se prepară 200 ml de cafea espresso, dizolvăm zaharul şi adăugăm condimentul preferat. Se adaugă lichiorul de cafea, iar apoi se pune în aparatul de îngheţat. Dacă nu avem unul în casă, putem proceda la fel ca în cazul şerbetului de lămâie.
Cât timp şerbetul este la îngheţat, din smântâna rece preparăm delicioasa frişcă, pe care o aromatizăm cu zaharul pudră cu aromă de vanilie. Pentru servire, se aranjează în cupe straturi de şerbet si frişcă şi se ornează cu boabe de cafea.
Poftă bună!