Cum se prepară cel mai bun sos de vin roşu pentru friptură: reţeta simplă şi gustoasă care merge cu carnea de porc, de vită şi de miel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretul unei fripturi bune constă de cele mai multe ori în calitatea şi prospeţimea cărnii, dar mai ales în sosul pe care alegi să îl adaugi. FOTO sexycuisine.wordpress.com
Secretul unei fripturi bune constă de cele mai multe ori în calitatea şi prospeţimea cărnii, dar mai ales în sosul pe care alegi să îl adaugi. FOTO sexycuisine.wordpress.com

Dacă ştiţi povestea cu sarea în bucate, înseamnă că va fi uşor să înţelegeţi importanţa sosului pentru o friptură. De el depinde gustul unui preparat de senzaţie, potrivit să-ţi impresionezi musafirii.

Secretul unei fripturi bune constă de cele mai multe ori în calitatea şi prospeţimea cărnii, dar mai ales în sosul pe care alegi să îl adaugi.

Site-ul cevabun.ro propune un sos din categoria celor clasice, care se serveşte la fripurile de vită, miel sau porc. Preparat pe foc, sosul de vin roşu va da cărnii o aromă fructată.

Ingrediente:

  • 300 ml vin roşu sec pentru gătit
  • 20 ml vin roşu de desert (licoros)
  • 25 gr. unt
  • 1 ceapă mică roşie
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri rase de făină
  • 2 linguriţe rase de zahăr brun
  • 1 linguriţă de rozmarin proaspăt, tocat
  • sare şi piper

Mod de preparare: 

Topim untul într-un vas de dimensiuni medii, adăugăm ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi le sotăm la foc mic pentru 10 minute.  După ce acestea s-au înmuiat bine, adăugăm făina, având grijă să nu se facă cocoloaşe. Punem şi zahărul, îl lăsăm să se topească, iar apoi dăm vasul jos de pe foc. Peste amestec turnăm ambele sortimente de vin, amestecând până obţinem o consistenţă cremoasă. Sosul se pune din nou la foc mic, pentru aproximativ 2 - 3 minute, amestecând să nu se lipească. La final adaugăm rozmarinul.

Sosul de vin roşu se serveşte fierbinte, alături de fripturi. Poftă bună!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite