5 paşi pentru pregătirea salatei perfecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O salata este metoda perfectă prin care să-ţi închei ziua, mai ales dacă vrei să-ţi ţii greutatea sub control
O salata este metoda perfectă prin care să-ţi închei ziua, mai ales dacă vrei să-ţi ţii greutatea sub control

Salatele făcute cu verdeaţă proaspătă, o multitudine de legume, cereale integrale şi nuci prăjite sunt un deliciu. Reprezintă o masă completă şi îţi permit să mănânci un castron mare fără să suporţi consecinţe negative. Iată câteva sugestii pentru o salată ca la carte.

1. Alegeţi o temă

Chiar dacă vrei să arunci într-un bol nişte salată cu ce mai ai la îndemână, o temă stabilită te ajută să restrângi opţiunile.

Poţi evidenţia câteva dintre ingredientele tale preferate de sezon, cum ar fi piersicile şi murele în timpul verii.

Poate vrei o reinterpretare a mâncării tale preferate (de exemplu tacos în formă de salată) sau doreşti să recreezi o salată care ţi-a plăcut la restaurant.

Dacă vrei să faci o salată care să însoţească felul principal, atunci orientează-te în funcţie de ingredientele felului principal.

2. Alegeţi verdeţurile cu atenţie

Începeţi cu verdeţurile proaspete, de preferat organice, şi asigură-te că sunt uscate înainte de adăugarea dressingului. Apa respinge uleiul, deci nu veţi avea parte de nicio urmă de dressing pe un produs umed.

Kale (varza furajeră) este cea mai fermă dintre toate şi poate rezista cu dressingul pentru câteva zile la frigider. Deoarece este atât de rezistentă şi amăruie, masaţi-o puţin înainte de a adăuga dressingul.

Rucola este următoarea, dar este mai bună consumată în termen de o zi sau două după ce a fost amestecată cu dressingul. Păstraţi verdeţurile şi dressingul separate pentru a fi mai sigur. Dacă nu vă place aroma îndrăzneaţă, piperată, amăruie a arugulei înlocuiţi-o cu verdeaţa preferată.

Restul (salata romaine, spanacul, salata roşie, etc) sunt opţiuni fantastice, dar asiguraţi-vă că păstraţi verdeţurile şi dressingul separat şi că le îmbinaţi chiar înainte de servire.

 

3. Adăugaţi câteva ingrediente hrănitoare pentru o masă completă (opţional)

În funcţie de tema aleasă, puteţi alege arome şi texturi armonioase. 

Luaţi în considerare resturile de boabe întregi fierte: grâu, orez sălbatic, orez brun, quinoa şi forme mici de paste făinoase.

Fasolea fiartă este de asemenea bună. Năutul  şi boabele negre funcţionează adesea bine, în funcţie de celelalte arome.

Legumele crucifere adaugă substanţă crocantă şi mega antioxidanţi: varza, germenii de Bruxelles şi broccoli.

 

4. Adăugaţi accente complementare

Începeţi cu legumele, fructele şi/sau plante cu Frunze care merg cu tema salatei.

Gândiţi-vă la modul în care vreţi să pregătiţi produsul. Texturile contrastante fac salatele mai interesante. Legumele prăjite caramelizate sunt întotdeauna uimitoare, uneori fâşiile de morcovi sunt mai distractive decât rondelele, iar cuburile de mere de un centimetru oferă mai multă savoare şi textură decât feliile subţiri.

Nu puteţi da niciodată greş cu nişte avocado feliat sau tocat sau nişte brânză mărunţită sau rumenită (brânză de capră, feta sau parmezan).

Nucile sau seminţele proaspăt prăjite oferă un gust uimitor şi un boost nutritional mare. Alte adaosuri crocante include: crutoane de cereale integrale, crispy tortilla strips, bucăţi de pită prăjită, fulgi de nucă de cocos şi chiar fulgi de ovăz cu fructe uscate.

5. Dressingul

Pansamentele cumpărate din magazine nu vor face dreptate salatei, deci optează pentru cele preparate în casă, pe care le puteţi păstra la frigider.

Sursa: Women's Health

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite