Fost cercetător NASA, arestat pentru spionaj în folosul Israelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fost cercetător NASA, arestat pentru spionaj în folosul Israelului
Fost cercetător NASA, arestat pentru spionaj în folosul Israelului

Un om de ştiinţă american care a lucrat la NASA, Pentagon şi Casa Albă, a fost arestat luni în Statele Unite ale Americii pentru tentativă de spionaj în favoarea Israelului.

Potrivit Ministerului Justiţiei american, David Nozette (52 de ani) a fost contactat de un poliţist al FBI care s-a dat drept agent de informaţii israelian şi a acceptat să-i furnizeze informaţii clasificate din domeniul apărării în schimbul unor sume de bani.

"Între 1989 şi 2006, a avut acces la informaţii codificate top secret şi, în mod regulat, la documente clasificate din domeniul apărării", a precizat Ministerul Justiţiei.

  • Cercetătorul este titularul unui doctorat în astronomie la MIT, prestigioasa Universitate tehnologică din Massachusetts, din nord-estul SUA, a activat la Casa Albă în 1989 şi 1990, iar apoi la Ministerul Energiei între 1990 şi 1999, unde dispunea de o autorizaţie specială care îi asigura accesul la documente strict secrete, printre care şi la cele privind armele nucleare. Nozette a creat apoi o asociaţie nonprofit cu care a participat între 2000 şi 2006 la "mai multe acorduri de dezvoltare a unor tehnologii avansate pentru guvernul american".
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite