Asturia : Trei familii de români dorm în barăci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei familii de români trăiesc de mai bine de şapte luni în două barăci, la ieşirea din localitatea asturiană Errekaleor. Nu au decât un televizor alimentat la o baterie de maşină, două

Trei familii de români trăiesc de mai bine de şapte luni în două barăci, la ieşirea din localitatea asturiană Errekaleor. Nu au decât un televizor alimentat la o baterie de maşină, două scaune, trei saltele şi un covor vechi. Cei patru bărbaţi au lucrat la negru în construcţii timp de cinci luni, dar au fost plătiţi numai în prima lună.

Ei au declarat asistenţilor sociali din Primăria Errekaleor că fuseseră contractaţi de un columbian, care i-a ameninţat că îi împuşcă dacă îl denunţă că nu au fost plătiţi.

Rămaşi fără bani şi fără loc de muncă, românii nu au avut altă soluţie decât să doarmă în barăci, împreună cu soţiile şi doi copii. În timp ce bărbaţii îşi caută de muncă, femeile cerşesc în faţa bisericii din localitate şi vând fier vechi adunat de la tomberoanele de gunoi.

Asistenţii sociali din cadrul Primăriei încearcă să-i ajute pe români să-şi găsească locuri de muncă şi să obţină documentele de rezidenţă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite