Zonele istorice, „dormitoare“ pentru boschetari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zonele istorice, „dormitoare“ pentru boschetari
Zonele istorice, „dormitoare“ pentru boschetari

Poliţiştii italieni continuă evacuările din zonele istorice ale Romei care au devenit adevărate dormitoare pentru boschetari.

O patrulă de poliţişti din cadrul departamentului pentru Protecţia Mediului Înconjurător din Poliţia Municipală au evacuat din zona Catedralei San Giovanni („Sfântul Ioan“) un grup de români şi polonezi, la sfârşitul săptămânii trecute. Aceştia îşi improvizaseră adăposturile chiar sub arcadele zidurilor romane.

Poliţiştii au găsit la faţa locului mai multe saltele murdare, o bucătărie improvizată şi cuie înfipte în zidurile istorice pe post de cuiere pentru haine. În momentul sosirii poliţiştilor, unul dintre polonezi făcea baie complet dezbrăcat la o fântână publică.

Pentru că nu aveau acte de identitate, mulţi dintre ei au fost reţinuţi pentru identificare. În multe cazuri, poliţiştii sunt nevoiţi să meargă îmbrăcaţi în civil la acţiunile de evacuare, pentru a nu da alarma printre locuitorii dormitoarelor improvizate.

La plecarea patrulei, zona a fost curăţată şi dezinfectată de compania de salubrizare a Capitalei. Această intervenţie nu este singulară în Roma.

Pe parcursul verii, mai mulţi cetăţeni români au fost evacuaţi din apropierea vestigiilor istorice şi din zonele periferice. Printre acţiunile despre care s-a scris pe larg în presa italiană se numără şi evacuarea în luna iunie a mai mult de 100 de ţigani români dintr-o fabrică de bere dezafectată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite