Un pilot britanic a fost ucis de braconieri de elefanţi în Tanzania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pilot de elicopter britanic a fost împuşcat mortal în Tanzania, sâmbătă, de către braconieri locali care vânau elefanţi, în timp ce făcea o misiune de depistare a vânătorilor ilegali pentru o organizaţie caritabilă de conservare a faunei, relatează BBC.

Pilotul, pe nume Roger Gower, a fost ucis de braconieri după ce a zburat prea aproape de carcasele a trei elefanţi vânaţi de către aceştia. Vânătorii au deschis focul asupra elicopterului şi l-au rănit mortal pe Gower, a cărui moarte a fost confirmată de Biroul de Externe al Marii Britanii

Roger Gower lucra ca pilot de elicopter pentru o organizaţie de conservare a faunei din Tanzania, Friedkin Conservation Fund, şi se afla în misiune de depistare a braconierilor atunci când a fost ucis.

Parlamentarul tanzanian Lazaro Nyalandu, fost ministru al Resurselor Naturale şi Turismului în ţara est-africană, a declarat printr-un comentariu pe contul personal de Twitter că incidentul a avut loc în rezervaţia naturală Maswa Game, situată în apropiarea Parcului Naţional Serengeti, în nordul ţării.

Nyalandu a mai precizat că pilotul britanic a reuşit să aterizeze elicopterul cu succes, însă a murit din cauza rănilor înainte de a fi salvat.

Tanzania se numără printre ţările afectate cel mai sever de braconajul de elefanţi practicat la scară industrială, animalele fiind vizate în special pentru profitul pe care vânătorii ilegali îl scot din traficul cu fildeş. O numărătoare populaţiei de elefanţi din ţara est-africană arată că numărul acestora a scăzut cu aproximativ 60% în perioada 2009-2014, de la 111,000 la puţin peste 43,000, iar declinul continuă într-un ritm alarmant în ciuda eforturilor făcute de organizaţiile de conservare, conform unui material publicat în „The Guardian” în iunie 2015.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite