Christine Lagarde a obţinut un nou mandat de director general al FMI

Christine Lagarde a obţinut un nou mandat de director general al FMI

FOTO AP

Christine Lagarde a câştigat, vineri, votul pentru un nou mandat de cinci ani în funcţia de director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), anunţă instituţia, potrivit ziarului Le Figaro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Christine Lagarde, în vârstă de 60 de ani, fost ministru francez al Economiei, a primit susţinerea din partea a numeroase state membre ale FMI, inclusiv a Franţei şi a Statelor Unite.

Christine Lagarde va începe în iulie noul mandat de director general al Fondului Monetar Internaţional.

Problemele cu care se confruntă Lagarde în instanţele din Franţa ar putea complica însă noul său mandat, notează Bloomberg, potrivit Mediafax.

Un tribunal francez a decis în decembrie ca Lagarde să fie judecată pentru „neglijenţă“ în legătură cu un acord amiabil al Guvernului francez cu afaceristul Bernard Tapie, în urma căruia Tapie a încasat o sumă mare de bani. Lagarde şi-a declarat nevinovăţia şi a afirmat că va face apel în privinţa deciziei instanţei de a fi judecată.

Lagarde a preluat postul de şef al FMI în 2011, când Dominique Strauss-Kahn şi-a dat demisia, după ce o cameristă a unui hotel l-a acuzat de agresiune sexuală. Procurorii au renunţat ulterior la cazul împotriva lui Strauss-Kahn, din cauza inconsecvenţelor din declaraţiile cameristei, iar fostul director al FMI a ajuns la o înţelegere amiabilă cu aceasta, pentru o sumă nedezvăluită, notează Mediafax.

citeste totul despre: