Uniunea Europeană şi SUA şi-au exprimat tristeţea după incidentul din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozia de la Perm a cauzat moartea a 109 persoane
Explozia de la Perm a cauzat moartea a 109 persoane

Uniunea Europeană şi-au exprimat sâmbătă tristeţea după incendiul tragic de la restaurantul din Rusia, care a provocat moartea a 109 persoane, relatează AFP.

Preşedinţia suedeză a UE "este profund întristată de pierderea tragică a atât de multe vieţi", se arată într-un comunicat.

La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, i-a adresat condoleanţe preşedintelui rus Dmitri Medvedev şi poporului rus, exprimându-şi solidaritatea cu cei care au fost afectaţi de dramă.

Şi Statele Unite s-au declarat profund întristate de dramă, a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

"Suntem profund întristaţi să aflăm că o nouă tragedie a lovit Rusia, în oraşul Perm", scrie Michael Hammer, purtător de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională.

"După recentul atentat viuând trecnul Moscova-Sankt Petersburg, aceste pierderi de vieţi omeneşti (...) sunt extrem de dureroase", a adăugat el.

Cel puţin 109 persoane au murit într-un restaurant din Perm (Urali) în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma unui incendiu provocat de un foc de artificii, cea mai gravă catastrofă de acest tip înregistrată în ultimii ani în Rusia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite