Armata Coreei de Sud este din nou în alertă, în contextul împlinirii a 85 de ani de la înfiinţarea Armatei de Eliberare a Coreei de Nord

Armata Coreei de Sud este din nou în alertă, în contextul împlinirii a 85 de ani de la înfiinţarea Armatei de Eliberare a Coreei de Nord

Soldaţi sud-coreeni stau pe blindate K-55 în timpul unui exerciţiu la Paju, lângă frontiera cu Coreea de Nord FOTO Arhivă

Armata Coreei de Sud este din nou în stare de alertă. Măsura a fost luată în contextul creşterii tensiunilor în Peninsula Coreeană, transmite Reuters online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regimul stalinist de la Phenian va sărbători marţi 85 de ani de înfiinţarea armatei sale, iar Seulul se teme că acest eveniment ar putea constitui drept pretext pentru efectuarea unui nou test nuclear, în pofida sancţiunilor internaţionale vizând Coreea de Nord.

Oficiali sud-coreeni, americani şi japonezi se vor reuni marţi pentru a discuta asupra măsurilor de răspuns la „noile provocări ale Coreei de Nord“, a anunţat astăzi Ministerul de Externe de la Seul.

Statele Unite şi Coreea de Sud desfăşoară în prezent manevre comune în apropierea coastelor sud-coreene. Phenianul reacţionează dur la astfel de operaţiuni, catalogându-le drept „pregătiri de invazie“.

„Urmărim situaţia îndeaproape şi vom sta în gardă“, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Unificării, Lee Duk-haeng.

În contextul tensiunilor din Peninsula Coreeană, preşedintele american Donald Trump a salutat joi eforturile Chinei pentru ţinerea sub control a „ameninţării (reprezentate, n. red.) de Coreea de Nord“.

Liderul de la Casa Albă s-a declarat convins că omologul său chinez Xi Jinping va face presiuni „foarte puternice“ asupra Phenianului.

De fapt, potrivit unor oficialii americani citati de CNN, strategia administraţiei Trump cu privire la Coreea de Nord este centrată pe China.

Potrivit CNN, forţele aeriene ale armatei chineze, în principal bombardierele capabile de atacuri la sol cu rachete de croazieră, au fost puse „în stare de alertă maximă“ miercuri.

Un oficial american din domeniul apărării spune că aceşti noi paşi ai Chinei fac parte dintr-un efort „de reducere a timpului de reacţie în cazul unei împrejurări neaşteptate în ceea ce priveşte Coreea de Nord“.

citeste totul despre: